Maarja Roht Head kriisi ei saa raisku lasta ehk Isiklikku kogemust jagades vaimselt tervema kooli poole

Maarja Roht avaldab, et tema sihipärane kokkupuude vaimse tervise teemadega sai alguse isiklikust vaimse tervise kriisist.
Maarja Roht avaldab, et tema sihipärane kokkupuude vaimse tervise teemadega sai alguse isiklikust vaimse tervise kriisist. Foto: Erakogu

Pärnust pärit õigusekspert ja vaimse tervise entusiast Maarja Roht kirjutab, kuidas ta esimest korda direktori kabinetti kutsuti ja ta jälle gümnaasiumis käima hakkas.

Et kõik ausalt ära rääkida, nagu oli, pean alustama eelmise aasta augustist, kui Sütevaka direktori Andres Laanemetsa kabinetis said kooliperega kokku neli kooli vilistlasest psühhiaatrit, psühholoogi, terapeuti ... ja mina, vaimse tervise entusiast.

Vaimse tervisega seotud probleemid on alates koroonaajast plahvatuslikult sagenenud ja muredest puutumata ei ole koolidki. Vastava eriala spetsialiste on kahjuks vähe ja nii tuligi mõte kaasata oma kooli vilistlasi, sest Sütevaka lõpetanud armastavad oma kooli ja on valmis hea meelega tema õpilaste heaks panustama.

Oma kogemuse jagamine aitab ka teisi

Vaimne tervis on osa inimeseks olemisest ja puudutab meid kõiki sõltumata haridusest või ametist. Ometi kerkis nii mõnigi kulm, kui tutvustusjärg minuni jõudis ja kuulutasin, kuidas ma õppisin õigusteadust ja olen selles valdkonnas tegutsenud viimased 16 aastat. Et imestust vähendada, nimetasin põhjused, miks ma parajasti seal ruumis olin.

Minu sihipärane kokkupuude vaimse tervise teemadega sai alguse isiklikust vaimse tervise kriisist.

Tagasi üles