Soome jurakas lörris Vapruse ja 2000 pealtvaataja vutipeo

Märt Pilme
, reporter
Copy
38aastase Ats Purje (vasakul) soolo 93. minutil läheb kindlasti kuu ilusaimate tabamuste nimistusse.
38aastase Ats Purje (vasakul) soolo 93. minutil läheb kindlasti kuu ilusaimate tabamuste nimistusse. Foto: Katariina Peetson/jalgpall.ee

Valus. Pärnu Vapruse vutimeeskond domineeris meistriliiga 17. voorus koduväljakul Tallinna Kalevi vastu lõviosa mängust, ent jäi lõpuks tühjade pihkudega.

Juba enne matši oli teada, et Rannastaadionile koguneb täismaja ja rohkemgi veel. Publiku rohkust ei tasu kaugelt otsida: nimelt toimub Pärnus noorte vutiturniir Summer Cup ja nõnda kutsuti kõik tulevikutegijad mängule kaasa elama. Kui viimaks kõik kokku loeti, saadi kokku vinge arv: 2120. Tõsi, tegemist pole Vapruse rekordiga, sest täpselt aasta tagasi vaatas Summer Cupi ajal Paide viigimängu 2495 pealtvaatajat. 

Igor Prinsi juhendatav suvepealinna sats pani kohe algusest vurri käima, tekitas hulganisti väravavõimalusi, ent alati seisis tee peal ees see üks ja sama mees – Kalevi soomlasest esikinnas Oskari Jussi Forsman. Pärnakatel oli kokku ligi kuus-seitse sellist võimalust, et löö vaid pall sisse, ent suvepealinlastel ei õnnestunudki kalevlaste väravat lahti muukida. 

Vaprusel avanes juba 15. minutil suurepärane võimalus 36aastane põhjanaaber üle mängida, kui Pärnu meeskond teenis penalti. 11 meetri karistuslööki asus sooritama Kevin Kauber, kes otsustas lüüa värava keskele ja Forsman tõrjus jalgadega.

Kalev oli esimesel poolajal silmnähtavalt raskustes, ent poolajale mindi nullid tablool. Pealinlased piinlesid viimaks kaitses üle 70. minuti, kuniks varumehed puhusid nende ründetegevusele pisut elu sisse.

Matš kulminatsioon saabus alles 93. minutil. Kalev saatis kaitsest pika palli ette 38aastase Ats Purjele, kes mängis üksi kogu Vapruse kaitseliini üle: kõigepealt eksis vanameistri takistamisel Uku Kõrre, seejärel konksutas Purje ära Magnus Villota ja kirsiks tordil suvepealinlaste väravavahi Ott Nõmme.

Vaprus oli šokis ja õige pea kõlas ka kohtuniku lõpuvile. 0:1. See matš oli ehe näide jalkaütlusest: kui ise ei löö, lüüakse sulle. 

"Oh, jalgpall, sa oled imeline!" alustas Prins mängujärgset intervjuud. "Kaotasime lõpus natuke keskendumise, eks need üleminekud olid mängu algusest ohtlikud. Pingutasime, mängisime, tegelt oli olukordi kõvasti, aga see Soome jurakas [Oskari Forsman] tõi välja kõik need pallid! Valus on muidugi see, et me lisaajal saime sellise värava. Aga nii on, jalgpall on selline."

Valusale kaotusele vaatamata rõõmustas peatreener mängijate panuse ja meeskonna hetkeseisu üle. "Tegelt olen ma üldpildiga rahul. Mängijad üritavad ja tahavad, see pakub rahulolu. Eks jah, selliseid vigu tuleb ette ja need karistatakse ära. Sel aastal just eriti palju. Liigume edasi," kinnitas Prins.

Ehkki esinelik on meistriliigas selgelt eest ära, on ülejäänud tihedalt koos. Kalev tõusis võiduga viiendaks ja 19 punkti peale. Pealinlastele järgnevad Narva Trans (18), Kuressaare (17), Tartu Tammeka (17), Pärnu (16) ja Nõmme United (10). Pärnakad tulevad uuesti platsile 3. juulil, kui võõrsil minnakse vastamisi Nõmme Kaljuga. 

Märksõnad

Tagasi üles