VIDEO Jasmiin Üpraus säilitas raskuste kiuste MM-sarjas liidrikoha

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jasmiin Üpraus pidi Itaalia etapil leppima neljanda kohaga.
Jasmiin Üpraus pidi Itaalia etapil leppima neljanda kohaga. Foto: Simon Palflader

Kui spordisõbrad on harjunud jetisportlast Jasmiin Üprausi nägema esikohal või vähemalt pjedestaalil, siis MM-sarja teine etapp Itaalias läks sootuks vastupidi.

23aastane pärnulanna läks Olbiasse kahe täiesti uue masinaga ja tunnistas, et ega tal polnud aimugi, milliseks kujunevad jõuvahekorrad konkurentidega. Ski Ladies GP1 klassi ajasõit ja kvalifikatsioon tõestasid, et Üprausi uus pill on tasemel: ta võitis need nii ülekaalukalt, et oleks meeste konkurentsiski esiviisikusse mahtunud.

Paraku läks parimalt positsioonilt startinud Üprausil esimese sõidu lähe nässu ja ta leidis end neljandalt kohalt. Eestlane suutis küll kiirelt teiseks tõusta ja sel positisoonil ka üle lõpujoone tulla, ent kohtunikud määrasid talle hiljem ohtliku manöövri eest üheringilise karistuse ja Üpras langetati kaheksandaks. Pärnumaalane sai kohtunikelt karistada teiseski sõidus, ent finišeeris seal viiendana. 

Jasmiin Üpraus pidi Itaalia etapil leppima neljanda kohaga.
Jasmiin Üpraus pidi Itaalia etapil leppima neljanda kohaga. Foto: Simon Palflader

"Kolmandasse sõitu läksin eesmärgiga teha puhas etteaste ja kontrollisime sõitu lõpuni välja. Suutsin ka võrreldes meeste GP1 klassiga näidata päeva kiireimat aega," rääkis viimases sõidus triumfeerinud Üpraus. "Hoolimata rasketest tingimustest ja võetud sõiduriskidest, mis läksid mulle kalliks maksa, sain väärtuslikke õppetunde. Sõit vee peal oli tõeline nauding, isegi kui tulemused paberil seda täielikult ei kajasta."

Itaalia etapi võitis prantslanna Jessica Chavanne ja Üpraus sai kirja neljanda koha punktid. Kuna pärnulannal õnnestus avaetapp Vietnamis võita, säilitas ta otsustava ehk novembris toimuva Indoneesia etapil eel Chavanne ees ühepunktilise edu.

Üprausi videoblogi Itaaliast: 

 

Märksõnad

Tagasi üles