Raudmees Timmo Jeret pani taas konkurentidele pika puuga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Timmo Jeret.
Timmo Jeret. Foto: Eesti Triatlon

Pärnu raudmees Timmo Jeret katsetas oma suvist vormi Lahti poolpikal triatlonil ja teenis veenva võidu, jättes kõik 687 konkurenti selja taha. 

31aastane amatööride maailmameister ujus 1,9 kilomeetrit 30.53ga, läbis ratta sadulas 90 kilomeetrit 2:03ga ja jooksis poolmaratoni 1:16ga. Koos vahetusalades askeldamisega mõõdeti Jereti lõppajaks 3:55.12.

Üldarvestuses järgnesid pärnakale soomlane Samu Hanhela (+19.34) ja šveitslane Christian Hess (+21.16).

“Lahtis on alati väga heitlikud ilmaolud,” ütles Jeret, kes krooniti aasta tagasi samas kohas maailmameistriks. Ujuti suurtes lainetes, rattaga sõideti tuulistes oludes. “Ujumises pole mul nii väikest kaotust veel olnud. Ratta- ja jooksujalg oli tipp-topp.”

Jereti selle hooaja tippsündmus tuleb oktoobri lõpus, kui raudmees läheb Hawaii Ironmanile ehk täispika triatloni MMile. Ta on samal võistlusel juba korra, 2022. aastal käinud ja ajalugu teinud: nimelt võitis ta esimese eestlasena medali. Talle riputati kaela pronksmedal 25–29aastaste amatööride klassi kolmanda koha eest. Kui toona tuli Jeret üldarvestuses seitsmendaks, sihib ta nüüd kulda.

Soomes oli kõrges mängus sees teinegi pärnakas, Märt Lääts, kes saavutas 60–64aastaste härrade seas neljanda koha ajaga 5:20.35. “Ei olnud kõige parem minek, konkurents oli ka hirmus kõva. Võrdluseks: kaks aastat tagasi võitsin esikoha viis minutit halvema tulemusega,” kommenteeris Lääts.

Tagasi üles