Baltikumi suurimal vutiturniiril hoidsid kodulinna lippu kõrgel tüdrukud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Tüdrukute U16-vanuseklassi turniiril jättis võidukarika koju Pärnu Vapruse tiim, kes alistas esikohamängus 2:1 JK Saarepiiga esinduse.
Tüdrukute U16-vanuseklassi turniiril jättis võidukarika koju Pärnu Vapruse tiim, kes alistas esikohamängus 2:1 JK Saarepiiga esinduse. Foto: Svetlana Valijeva

Neli päeva suvepealinna vutiväljakud hommikust õhtuni täitnud jalgpallifestivalil Pärnu Summer Cup jätsid võidukarika kodulinna tüdrukud: esikoha võitis Vapruse jalgpalliklubi U16 tiim ja U12 esindus.

Mõlemale satsile oli see esimene suurem turniirivõit ja rõõm esikohakarika üle pakkus palju emotsioone.

“Eelmisel aastal olime väiksemal väljakul kolmandad. Üheteistkümnekesi suurel väljakul mängides oli see esimene turniirivõit. Tüdrukud olid väga tublid,” oli võistkonna treener Anastasija-Grazyna Shcherbachenia oma hoolealuste mängu üle uhke. “Oli raskeid hetki, aga tüdrukud tulid nendest auga välja. Palju jõudu andsid ka lapsevanemad ja kaasaelajad, kes igal mängul häälekalt omasid toetasid ja hoolitsesid, et tüdrukud palava ilmaga üle ei kuumeneks.”

Juhendaja sõnade kohaselt kujunes turniiri raskeimaks päevaks laupäev, kui seni võidult võidule astumise järel tuli vastu võtta 0:1 kaotus Saarepiigade jalgpalliklubi esinduselt. Õnneks saadi kaotusest kiirelt üle ja järgmises mängus Tallinna Kalevi vastu oldi taas võidukad. See lunastas pärnakatele pileti pühapäevasele esikohamatšile, kus vastaseks oli taas saarepiigad.

Finaalmatšis suutsid pärnakad eelmise päeva napile allajäämisele revanši võtta ja lõpuvile kõlades näitas tabloo Vapruse 2:1 paremust.

Vapruse ründaja Elizabeth Eberg teenis ka parima väravaküti tiitli ja ta valiti turniiri parimaks mängijaks.

U12-vanuseklassi tüdrukute turniiril, kus seitsmest tiimist parim selgus turniirisüsteemi põhjal, tuli Vapruse tüdrukutel närveerida võistluste viimase mänguni ja loota, et suurim konkurent jalpalliklubi Saue, kellega jäädi väravateta viiki, Viljandist pärit vastastele suurt sauna ei kütaks. Kui Saue sai kirja “ainult” 3:0 võidu, oli selge, et esikoht kuulub võrdsete punktidega parimate väravate vahe tõttu Vaprusele: pärnakate saldo oli kuue mänguga 24:0, Saue tüdrukutel 21:2.

Tagasi üles