Miks sülearvutid on kodukontori nurgakiviks?

Copy
Foto: Unsplash

Kodukontori ülesseadmine on viimastel aastatel muutunud paljudele meist igapäevaelu lahutamatuks osaks. Tõhus ja mugav töökoht meie oma kodus võimaldab saavutada paremat töö- ja eraelu tasakaalu ning sealjuures võimalikult produktiivsed olla. Efektiivse kodukontori loomine nõuab aga planeerimist ja läbimõtlemist.

Kas sülearvuti või lauaarvuti?

Aastaid tagasi võis sülearvuti ostmine tähendada sunnitud järeleandmist teatud aspektide osas, mistõttu eelistati pigem statsionaarseid lauaarvuteid. Nüüdseks on aga tehnika sedavõrd suure hooga edasi arenenud, et sülearvutid pole lauaarvutitega mitte vaid võrdväärsed, vaid võivad mitmel põhjusel olla hoopis paremaks valikuks.

Suurimaks eeliseks muidugi paindlikkus ja mobiilsus. Soovid kodukontori liigutada maamajja? Paki enda, abikaasa ja laste sülearvutid kaasa ning mine! Tahad teha kaugtööd Vahemere rannikult? Räägi ülemusega läbi, pista sülearvuti kotti ja suundu lennujaama.

Miks eelistada Kaup24 ja Hansapost veebipoode?

Et infoühiskonnas toimub kõik välgukiirusel, tasub alustuseks lähtuda sellest, et soovitud sülearvutid jõuaks sinuni võimalikult kiiresti.Valides müüja Kaup24 toodete hulgast jõuab Tallinnasse tellitud sülearvuti pakiautomaatidesse või postkontoritesse ühe tööpäeva jooksul, mujal Eestisse kahe tööpäeva jooksul.

See tähendab, et võttes praegu vastu otsuse vähemalt osaajaga kodukontoris tegutseda, vaatad üle, mis sülearvutid olemas on, teed valiku ja saad juba järgmisel nädalal idee ellu viia! Seega on järgmine küsimus, milline sülearvuti valida?

Milline mudel valida?

Äriklassi arvutid on tavapärastest võimsamad ja vastupidavama akuga, säilitades seejuures kerge kaalu. Sellega saad tööülesandeid hõlpsasti täita ka kohtades, kus seadet kohe laadima panna ei saa. Muidugi ei ole igaühe jaoks äriklassi arvuti see parim valik.

Hinnatundlikumale ostjale on hea uudis see, et Kaup24 e-poes ootavad ees ka kvaliteetsed ent odavad sülearvutid, mis sobivad igapäevaste tööülesannete täitmise kõrval ideaalselt ka veebis surfamiseks. Tutvu näiteks HP, Lenovo ja Asus mudelitega. Kaasaegsed uued sülearvutid on võimsad ja varustatud kõigi vajalike funktsioonidega, et tagada sujuv tööprotsess.

Kui sinu tööülesanded hõlmavad veebikoosolekuid, on oluline, et sülearvutid oleksid varustatud hea kvaliteediga kaameraga. Hansapost ja Kaup24 toodete hulgas on esindatud ka Dell, mis on paljude arvates üks hinnatumaid rüperaalide brände.

Mõtle tulevikule ehk ära unusta ergonoomilist lahendust

Kuigi sülearvutid on iseenesest väga praktilised ja kahtlemata vajalikud, võib nende pikaajaline vale kasutamine põhjustada ebamugavust ja isegi terviseprobleeme. Tavalisemaks probleemiks on kaela- ja seljavalud, mis tulenevad vajadusest pidevalt alla vaadata. Siin on abiks monitori hoidjad, mis võimaldavad tõsta ekraani silmade kõrgusele ja seda soovitud suunas pöörata.

Lisaks ergonoomilistele eelistele vabastavad monitori hoidjad laual ruumi, luues organiseeritud ja meeldivama töökeskkonna. Vali monitori hoidja ühele või kahele monitorile, kas selline mille saab kinnitada laua külge või seinale ning kas liigutatav või statsionaarne. Muidugi, mõtle läbi, milline lisamonitor on sinu jaoks sobivaim.

Võrdlemisi tihti kohtab ka randmeprobleeme. Siin on abiks spetsiaalne ergonoomiline hiir, randmetoega hiirepadi või ka lisaklaviatuur. Kuigi kõik need lisavahendid võivad tunduda liigsed, siis harjub sellega väga ruttu ära: ühendad sülearvuti kodukontori dokki, süsteemid hakkavad automaatselt toimima ning sa säästad oma keha ja tervist.

Paku midagi ka oma ilumeelele

Lisaks tehnoloogiale ja ergonoomilistele lahendustele on oluline mõelda ka kodukontori sisekujundusele. Hästi planeeritud ja meeldiv töökeskkond tõstab oluliselt töömotivatsiooni ja produktiivsust. Omanäolised kontoritarbed lisavad ruumile isikupära. Maalid või fotod loovad kodukontoris mõnusa miljöö. Ja on tõestatud, et taimed aitavad vähendada stressi ning suurendada loovust.

Ja ära unusta vaipa! Lihtne sisekujunduselement, mida kiputakse unustama, aga millel on erinevaid rolle. See loob ka füüsilise eraldatuse muust ruumist, mis on eriti vajalik, kui kodukontor on nurk elutoas või magamistoas. Ja kõigele lisaks annab vaip ruumile viimistletud mulje!

Nagu näha, ei ole kodukontori sisustamine efektiivseks töönurgaks sugugi keeruline kunst - järgi vaid soovitusi, vaata mida pakuvad Hansapost ja Kaup24 e-poed ning oledki juba poolel teel.

Copy
Tagasi üles