Pildid Supelkontserdid toovad randa viivale tänavale noored pärimusmuusikud

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy

Pärnus Supeluse ja Roosi tänava nurgal toimuvale Supelkontsertide sarjale andis eile hoo sisse "Noor Pärimusbänd 2023" võitja trio Triuka.

Tänavu võttis sarja eest vedada Berit Eriste, kelle kinnitusel läks esimene õhtu väga hästi, rahvast oli ja ilmaga vedas.

Kontserdisari ootab huvilisi suveõhtut veetma igal teisipäeval kell 18 ja muusikute etteasteid saab nautida tasuta.

Seekord keskendub kontserdisari just noortele pärimusmuusikutele, andes neile võimaluse arendada enda lavalist olekut ja tutvustada Pärnule oma loomingut. Kandlehelisid kutsub nautima duo Lämmi Üü, eesti lõõtsa ja viiulit saab kuulata bändi Mänd-Krüsban esituses, lummavat viiulimuusikat mängib Duo Mann & Juula ja viimasena astub üles omanäoline ansambel EHALE. Hooaja lõpetab 6. augustil jämm, kuhu oodatakse kõiki huvilisi muusikuid ühismusitseerima.

“Võtsime korraldusmeeskonnaga seekord teadliku suuna sooviga anda just noortele muusikutele võimalus oma oskusi näidata ning innustada inimesi veel rohkem pärimusmuusikaga tegelema. Usun, et juba traditsiooniks saanud kontserdisari tuleb kindlasti meeldejääv ja mõnus muusikaelamus kõigile,” lausus Eriste.

Supelkontserdid said alguse juba neli aastat tagasi, kui Supeluse tänav muutus esimest korda autovabaks. Nelja aasta jooksul on seal esinenud ja tutvustanud Pärnule pärimusmuusikat paljud muusikud ja kollektiivid nii lähemalt kui kaugemalt.

Tagasi üles