Video Pärnu jõe ääres toimetavad triibulistes särkides näitlejad

Copy
Näitlejad tegid läbimärgadena proovi vihmas. "Meid tormid ei murra," kinnitab merehunt Lauri-Kare Laos (vasakul).
Näitlejad tegid läbimärgadena proovi vihmas. "Meid tormid ei murra," kinnitab merehunt Lauri-Kare Laos (vasakul). Foto: Mailiis Ollino

Kaks suve on Meelis Sarv ja Lauri-Kare Laos merehundijutte Pärnu jõe ääres juba pajatanud.

Äsja jõudis suvitava rahva ette kammerliku koguperelavastuse järg “Merehundijutud 2.0”, mida niisamuti saab vaatama-kuulama tulla juulis kolmapäeviti ja neljapäeviti täitsa tasuta, sest linn toetab nende toimumist.

Esimest etendust mängiti Kastruli terrassil, vahepeal on jõeäär mühinal veel mitmekesisemaks arenenud ja melu juurde tulnud, tänavu mängivad nad SunCity õuel. Ja ikka nii, et kui vihma sajab, siis rahvas on turvaliselt katuse all, näitlejad aga räästa all. Nii nagu nende pildile püüdmise päevalgi, mil mõlemad mehed said proovi tehes läbimärjaks. Sellest pole aga midagi, sest Täna va’ teatri nime all toimetavad mehed tõmbavadki vesiselt triibulised meremehesärgid üll: ühest saab merehunt ja teisest junga.

“Meid tormid ei murra,” kinnitab Laos ehk Karekas. Koguperelavastusele järje valik ei tulenenud siiski olemasolevaist särkidest. “Meil on igal suvel uued särgid – see on traditsiooniks juba saanud, et üks hooaeg etendusi ja siis on särk läbi.”

Tagasi üles