INTERVJUU Triatleet Laura-Liis Juursalu: Paraolümpiale pääsemine polnud unistus, vaid projekt

Copy
Laura-Liis Juursalu teenis välja pileti Pariisi paraolümpiamängudele.
Laura-Liis Juursalu teenis välja pileti Pariisi paraolümpiamängudele. Foto: Kati Raudsepp

Septembri alguses Pariisis paraolümpiamängudel võistlustulle astuv pärnakast triatleet Laura-Liis Juursalu ei ole paraolümpiale pääsemisest kunagi unistanud. Temale on see olnud lihtsalt proovikivi.

Juursalu ei kavatse võistlustel üle oma varju hüpata, vaid ajada enda asja ning pigistada endast välja kõik, mis pigistada annab. Ühtlasi sajaga nautida ümbritsevat suurejoonelisust. Pariisis 1. ja 2. septembril võistlustulle astuv Juursalu märkis, et sponsorite ja toetajateta poleks ta midagi ära teinud.

Millised emotsioonid teid valdasid, kui saite teada, et pääsesite Pariisi paraolümpiamängudele? 

Esialgu oli ehmatav, sest ma väga ei lootnud kutset saada ja pettumuse vältimiseks olin valmistunud eitavaks vastuseks. Ma ei kvalifitseerunud punktide edetabeli järgi, vaid Eesti paralümpiakomitee taotluse alusel komisjoni kutsega, mida jagati kokku 16 triatleedile. Teade kutse saamisest tundus suhteliselt hirmutav, olin sel hetkel psühholoogi vastuvõtul ja seega oli professionaalne turvapadi kohe "löögi" vastuvõtmiseks valmis. Lõuna ajal kirjutasin ja helistasin lähimad sõbrad läbi, õhtuks olin juba päris elevil ja õhtul oli raskusi uinumisega.

Tagasi üles