Ilmus Kihnu saare teemaline postmark

Copy
Kihnu saare teemaline postmark.
Kihnu saare teemaline postmark. Foto: Omniva

Täna ilmus Kihnu motiiviga postmark, et saart ja sealset kultuuri maailmas esile tõsta.

Postmarke trükiti Vaba Maa trükikojas 15 000 tükki ja hind on 1.30 eurot. See on kuues väljaanne Minu Margi saartesarjas.

Margi ilmumise puhul on valminud ka temaatiline eriümbrik. Toompea postkontoris on ilmumispäeval kasutusel esimese päeva tempel. 

Margi ilmumise puhul on valminud ka teemakohane eriümbrik.
Margi ilmumise puhul on valminud ka teemakohane eriümbrik. Foto: Omniva

Minu Margi sarjas on varem ilmunud Saaremaa (2012), Hiiumaa (2014), Muhu (2019), Vormsi (2021) ja Naissaare (2023) motiiviga postmargid. 

Kihnu on Eesti suuruselt kuues saar, mida esimest korda mainiti Kyne nime all 1386. aastal. Kihnu kultuuriruum on tekkinud sajandite vältel inimasustuse ja väikesaare looduse koostoime tulemusena. Saar on iidne meresõitjate ja kalurite paik, millel on omanäoline pärimuskultuur, sealhulgas rõivad, keel, muusika ja käsitöö. Kihnu kuulub ka UNESCO suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja. Sajandite jooksul, kui mehed olid suure osa ajast merel, on naised hoidnud ja edasi andnud saare kultuuripärandit, sealhulgas käsitööd, tantse, mänge ja muusikat. Kihnu saarel võib siiani kohata naisi traditsioonilises kördis mootorrattaga sõitmas.

Märksõnad

Tagasi üles