Arvustus Kes kardab Andrus Vaarikut?

Copy
Sel suvel näeb Jaanihanso siidrivabriku väikeses töökoja saalis Ameerika näitekirjaniku Edward Albee draamat “Kes kardab Virgina Woolfi?”. Carita Vaikjärv ja Nils Mattias Steinberg.
Sel suvel näeb Jaanihanso siidrivabriku väikeses töökoja saalis Ameerika näitekirjaniku Edward Albee draamat “Kes kardab Virgina Woolfi?”. Carita Vaikjärv ja Nils Mattias Steinberg. Foto: Siim Vahur

Andrus Vaariku lavastatud Edward Albee näidendi “Kes kardab Virginia Woolfi?” kõik etendused on välja müüdud. Publikuhuvi on üks tähtsamaid lavastuse õnnestumise mõõdupuid.

Inimesed on valmis maksma üüratu hulga raha ning sõitma kaugelt ja lähedalt Jaanihanso siidritallu, et näha üht lugu, millest enamik meist on midagi kuulnud. Või kui ei ole näidendist kuulnud, siis vähemalt sotsiaalmeediagrupist "Virginia Woolf sind ei karda!".

Vaariku lavastus on tema enda näitlejakäekirja moodi. Ainult selle erinevusega, et igas kummalises viguris, mida ta näitlejana armastab, on mingi tabamatu sügavus, mis talle omane, tema tunnetatud, osake temast ja tema rollist. Kui Vaariku juhendatud näitlejad hakkavad teda kordama, on tulemuseks kergelt veiderdav komöödia. Jaanihanso "Kes kardab Virginia Woolfi?" ongi just selline publiku reaktsiooni väljameelitav, hooti hakkavad hääled tõusma ja žestid laias kaares liikuma. Lavastaja on loonud lõbustavas toonis "Kes kardab Virginia Woolfi?".

Tagasi üles