Vaata Ilmus Eesti lühifilm "Jaani päev"

Copy
Film põhineb enamasti tõsielulool.
Film põhineb enamasti tõsielulool. Foto: Kuvatõmmis filmist

Ilmunud on Eesti lühifilm “Jaani päev”, milles mängivad Endla teatri näitleja Nils Mattias Steinberg, kes on kaasa löönud teleseriaalis “Armastus”, ja Miika Pihlak (“Öölapsed”).

Film räägib muusik Jaanist (Nils Mattias Seinberg), kes vabaneb psühhiaatriakliinikust. Narkootikumidega seotud värvikas minevik on ta suhted oma naise ja loominguga ära rikkunud. Jaan proovib küll oma eluviisi muuta, kuid see ei ole sugugi lihtne.

Linateos põhineb enamasti tõsielulool. Stsenaristi ja režissööri Freddy Londi paelus isa muutlik psühholoogiline seisund, kui ta isa psühhiaatriakliinikusse viis ja hiljem koju tagasi sõidutas. Film on olulise tähendusega nii režissöörile kui ka tema meeskonnale. Londi isa lahkus siitilmast enne filmi avaldamist. "Jaani päev" avaldati 19. juulil, lahkunud isa sünnipäeval.

Lühiteos on jutustatud peategelase Jaani perspektiivist. Vaataja näeb sõna otseses mõttes Jaani päeva ja tema laskumist tagasi hullusesse. Filmi karakterid on valetajad ja petised, kuid ikkagi inimesed, kellel on omad lootused ja hirmud. Miski pole must või valge, elu on täis halle alasid.

‘‘Jaani päev‘‘ on üles võetud Pärnu linnas ning Lavassaare alevikus. Filmi originaalmuusika looja, kaasoperaator, kaasmonteerija ja helirežissöör on Heldur Maripuu, tegevprodutsent ja helisalvestaja on Hans-Henri Rähn. Filmile on loonud lisamuusikat Mait Levandi ja Hans-Henri Rähn.

Filmi tootjad on LondFilms, Maripuu Studio ja Kelder Records.

Tagasi üles