Toomas Kivimägi meenutus Peter Hunt tegi Pärnu suuremaks, paremaks, tuntumaks

Peter Hunt.
Peter Hunt. Foto: Mihkel Maripuu

Peter oli, Peter jääb äri ja spordi grand old man’iks. Rootsi ärikultuuri ja kontaktide maaletoojaks. Ta tegi Pärnu suuremaks, tuntumaks, paremaks.

„Meil on hullult vedanud, et Peter toimetab Pärnumaal“. Neid sõnu olen korduvalt nii maavanema kui linnapeana lausunud. Tehtud investeeringud ja loodud ärid on pakkunud aastakümneid tööd ja leiba tuhandetele peredele. Tema haare, ambitsioon, töökus, nutikus on eeskujuks paljudele meist. Peter oli äärmiselt sõbralik, avatud ja inspireeriv suhtleja.

Teada-tuntud Wendre kõrval on üks silmapaistvamaid maamärke, mis jääb igavesti Peterit meenutama, Pärnu Bay Golf Linksi golfiväljak. Selle rajamine oli Peteri enda kirge spordi ja golfi vastu arvestades põnev väljakutse talle, samal ajal suur kingitus Pärnumaale. Tegu on maailmas tuntud ja tunnustatud väljakuga, mis võõrustas hiljuti Euroopa meistrivõistlusi. Kui Peter midagi tegi, siis vaid parim oli see, millega ta rahule jäi.

Ärge kunagi küsige, kellele lüüakse hingekella … Me kõik oleme kaotanud … aga inimene elab nii kaua, kui teda mäletatakse. Peteri pärand hoiab teda nii meelel kui keelel veel aastakümneid.

Aitäh, Peter, Pärnumaal koos käidud teekonna eest! Nii palju tahtnuks veel öelda …

Märksõnad

Tagasi üles