Tammiste kolooniasse jäänud kassidele ei leidu kohta

Copy
Jaan Gentalen paitab punast kassi, kes peab siiski oma järjekorda vabas looduses ootama, sest talle pole hoiukodu, kodu ega muud kohta.
Jaan Gentalen paitab punast kassi, kes peab siiski oma järjekorda vabas looduses ootama, sest talle pole hoiukodu, kodu ega muud kohta. Foto: Mailiis Ollino

Vabatahtlikud on alates sellest kevadtalvest Tammiste aiamaadelt ära toonud ligemale 70 kassi, nende seas hulgaliselt kassipoegi, aga palju kiisusid elutseb ja paljuneb lobudike vahel edasi. Kuigi Pärnu linn võttis samuti eesmärgiks kõik kassid sealt minema toimetada, on nende lepingupartner loomade varjupaik aiamaadelt kinni püüdnud vaid käputäie miisusid.

"Sellel vähemalt herpest ei ole, muidu oleks nina tatine," tähendab põõsaste vahel toitu sisse ahmiva kõhna punase kõutsi kohta Jaan Gentalen, kes on võtnud Tammiste kasside kodudesse aitamise oma südameasjaks. Sel kuul lõi ta MTÜ Tammiste Kassid, mis on loodud spetsiaalselt nende ilma hoolde jäetud nurrikute tarvis. Sotsiaalmeediakanalis Facebook on avatud konto, kus saab jälgida kinnipüütud loomade käekäiku ja vaadata pilte nendestki, kes põõsa all alles oma võimalust ootavad.

Sellesama punase kassi on vabatahtlikud korra juba kätte saanud, aga ta suutis ennast püügipuurist välja murda. Praeguseks on kass oma söötjatega nii ära harjunud, et talle saab paigi teha. Sellegipoolest teda praegu aiamaadelt ära ei viida, sest talle pole kohta.

Tagasi üles