Nädalast jäi kõlama Justkui miniarvamusfestival

Copy
Pärnus tekkis elav arutelu, kas suvefestivalide ja suursündmuste tarvis tuleks rajada eraldi festivaliküla.
Pärnus tekkis elav arutelu, kas suvefestivalide ja suursündmuste tarvis tuleks rajada eraldi festivaliküla. Foto: Andres G. Adamson

Kes oleks osanud arvata, et üks suvepealinna rannafestival linnaelanikes sedavõrd kirgliku arutelu tekitab, et Pärnu Postimehe arvamuskülg täitub suisa paariks nädalaks eriilmeliste ja vastakate seisukohtadega arvamuslugudega.

Kõik sai alguse sellest, kui mõni päev pärast suve kuumimat rannafestivali Beach Grind käis Pärnu linnavolinik ja ettevõtja Kristel Voltenberg välja mõtte, et ehk vajaks Pärnu samasuguste suurürituste tarvis uut moodsat festivaliküla. Esmalt vaieldi sellele mõttele vastu, seejärel pakuti asukohti, mis võiks sobida. Saugamõisa puhul kerkis esile isegi küsimus meie kaitsetahte ja militaarvõimekuse kohta.

Huvitav oli lugeda kõiki lugusid: kõiki neid eri seisukohti, millest nii mõneski kumasid läbi teatud huvigrupi või erakonna huvid. Väga hea. Oleks ikka päris hull lugu, “igav liiv ja tühi väli”, kui me kõiges ühte meelt oleksime. Kuid, mis peamine, kõiki neid seisukohti kaitsti või vaieldi neile vastu avalikul arvamusplatsil. Oma nimega ja kirglikult. Suur tunnustus kõigile kirjutajatele!

Tagasi üles