12aastane Pärnu poiss purustas Eesti rekordi mäekõrguselt

Copy
Toomas Tüür tegi endale nädalavahetusel varajase kingi, sest tähistab homme ehk teisipäeval 13. sünnipäeva.
Toomas Tüür tegi endale nädalavahetusel varajase kingi, sest tähistab homme ehk teisipäeval 13. sünnipäeva. Foto: Raul Mee/ekjl

Suvepealinna noored kergejõustiklased pääsesid teenitud suvepuhkusele, sest EMil, Balti tšempionaadil ja Eesti meistrivõistlustel näidati suurepäraseid tulemusi.

Mainitud mõõduvõttudest kaalukaimale ehk U18-vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustele Slovakkiasse Banska Btystricasse sõitsid pärnakatest kodumaad esindama Kaspar Palmsaar, Naomi Toomenurm ja Madleen Veberson.

Pärnu spordikoolis ja SK Altiuses Romet Mihkelsi käe all harjutavad Palmsaar ja Toomenurm lõid mõlemad kaasa kahel alal ja tegid ühtlasi oma tiitlivõistluste debüüdi. Palmsaar alustas EMi 110 meetri tõkkejooksuga, kui sai eeljooksus kirja 14,15. See andis 45 sportlase konkurentsis 28. koha. Viimasena viis poolfinaali 14,03.

Euroopa kaheksas

Oma trumpalal ehk kõrgushüppes ületas Palmsaar aga kõigi ootusi, sest enne suurvõistlust hoidis 16aastane pärnakas hooaja tippmarkide võrdluses kahe meetriga 30 osaleja hulgas 29. positsiooni.

Tagasi üles