Riho Sibul ootab pärnakatega kohtumist

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Sibul.
Riho Sibul. Foto: Liis Treimann/Postimees

Homme õhtul esitab spaa- ja konverentsihotelli Strand Palanga saalis põhjamaiselt kargeid ballaade ja muid laule tuntud muusik Riho Sibul, kes hindab Pärnut esinemispaigana kõrgelt.

Mida kuus sooloplaati avaldanud Sibul homsel kontserdil täpselt esitab, ei osanud ta eile öelda. “Kava ei ole veel valmis, aga küllap on seal nii uut kui vana,” nentis kidakeelne muusik. “Järgmise autoriplaadi loodan avaldada sügisel.”

Riho Sibul on muusikuna üles astunud pea lugematus arvus väga erinevat muusikat tootvates kollektiivides. Nii on ta olnud tegev Gunnar Grapsi Magnetic Bandis, punkbändis Propeller. Sibulat nägi ansamblite IN Spe, Kaseke ja Jäääär koosseisus ning ta olnud Estonian Dream Bigbandi laulja.

Pikaajaline koostöö seob Sibulat Tõnis Mägiga. Üheskoos mängivad nad näiteks ansamblis Ultima Thule ja Music Seif.

Tänavu suvel läheb duo tuurile “No näed” koos laulva näitleja Mari Pokineniga. Mida nad kontsertidel esitavad, ei soostunud Sibul avama. “Väino Land (Tartu kontserdibüroost – A. T.) pakkus välja sellise variandi ja olen selle üle väga rõõmus,” ütles Sibul.

Pärnus kuuleb kontserti 12. juulil Ammende villa aias.

Kuigi Sibul on teinud koostööd väga paljude Eesti muusikutega, ei tõsta ta kedagi neist eraldi esile. “Arvan, et mul on lihtsalt õnne olnud. Kõik on olnud omamoodi imelised,” nentis muusik.

Head mälestused on Sibulal suvepealinna publikustki. “Pärnus on alati olnud erakordselt meeldiv esineda,” tõdes ta.

26. juunil 1958 sündinud Riho Sibul on kitarrist, laulja ja helilooja. Vikipeedia andmeil õppis ta muusikat muusikaklassis ja Tallinna pedagoogilises instituudis.

Sibul on loonud muusikat rock’n’roll’ist bluusini ja lüürilistest ballaadidest filmimuusikani. Oma eeskujudena on ta nimetanud Jimi Hendrixit, Jeff Becki, Wayne Krantzi ja Bill Friselli. Kui varasematel aastatel piirdus ta vaid pillimänguga, siis Ultima Thules alustas lauljateed.

2000. aastal valiti Sibul Eesti parimaks meesartistiks. 2000., 2003., 2005. ja 2010. aastal pälvis ta Eesti parima džässi- ja bluusiartisti aunimetuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles