John Stuart Mill tootis uue singli

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rokkbänd John Stuart Mill sai oma värske singli jaoks inspiratsiooni rootslase Torgny Lindgreni raamatust.
Pärnu rokkbänd John Stuart Mill sai oma värske singli jaoks inspiratsiooni rootslase Torgny Lindgreni raamatust. Foto: Erakogu

Pärnu alternatiivroki punt John Stuart Mill avaldas veebis värske singli “Mao tee kalju peal”, mille leiab ka kuu aja pärast ilmuvalt ansambli värskelt viie uue looga samanimeliselt EP-lt.

Bändi kitarrist ja lugude autor Albert Marginal rääkis, et John Stuart Mill salvestas EP materjali juba mullu suvel enne ansambli laulja Matt Samuel Berliozi lahkumist Inglismaale.

Palavatel juunikuu lõpupäevadel töötas bänd usinalt Pärnus Muusiku stuudio seinte vahel Janek Kivi juhatamisel ja augustis naasis materjal Soomest Helsingis paiknevast Chartmakersi stuudiost, kus lood said Henkka Niemistö käe all mastering’i.

“Kindlasti erineb see kõigest meie senini salvestatud materjalist, sest nii emotsioon kui helipilt on varasemast tuntavalt erinev,” lubas Inglismaal Milton Keynesis resideeriv laulja Matt Samuel Berlioz.

Marginali sõnade kohaselt sai ta värske materjali kirjutamiseks inspiratsiooni Rootsi kirjaniku Torgny Lindgreni samanimelisest romaanist, mille sisuks on peategelase palve vormis pihtimus oma pere saatusest. Raamatu tegevus areneb 19. sajandil Rootsi äärealal, kus ehk maailmapilt ja arusaam normaalsusest on eri asjaolude tõttu moondunud.

“Väga süngetest ja otsekoheselt ebameeldivatest sündmustest pajatava raamatu pealkiri on samal ajal pärit piibli õpetussõnadest,“ selgitas Marginal.

John Stuart Mill on 2005. aastal alustanud eestikeelset alternatiivrokki viljelev ansambel. Bänd on ilmutanud ühe täispika albumi “Panoptikon” ja veel singleid, EP, DVD ja live-albumi. Värske EP ilmub 12. mail ja samal päeval saab uut materjali kuulata kontserdil Valga rokiklubis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles