GALERII Korvpallipidu tõi Pärnusse 67 satsi, aga kohalike osavõtt jäi kasinaks

Kossurahval oli laupäeval pidupäev, sest Eesti 3×3 korvpalli meistrivõistluste etapp tõi Pärnu Lastestaadionile ehk rahvasuus Lasteka areenile oma oskusi näitama ligikaudu 250 spordisõpra.

Mullu siinset osavõistlust korraldanud Kõiv seletas, et ehkki tänavu hakkas Pärnu etapil tribüünidel silma hulga suvepealinna korvpallureid, ei kiputa enam turniirile siinseid võistkondi kirja panema.

Protokollide lappamine andis sellele kinnitust – 67 võistkonnast oli kodulinnas võistlemas vaid kuus kohalikku satsi. Airballeri ja Raeküla kõrval Buldooser (amatöörid), Pärnu spordikool (U11), Välgud (U15) ja Krõbin (U18), kellest viimased neli kõrgesse mängu ei sekkunud.

«Mänge vaatas mitme satsi jagu Pärnu vendi, aga miskipärast ei osaleta,» märkis ta.

Turniiri korraldusse panustanud Jaan Allik tõdes, et suvepealinna satse on tõepoolest vähe ja tema arvates on Pärnus igasugune meeste amatöörkoss ära kadunud. Peale Raeküla pundi pole kedagi harjutamas näha.

«See on lausa naljakas – nüüd, kui tingimused on loodud, on huvipuudus,» sedastas ta. Olukorra parandamiseks plaanib Allik järgmisel suvel hakata korraldama 3×3 korvpalli kolmapäevakuid.

Tagasi üles