GRAAFIK Pärnus teenib suvekuudega kahe aasta üüritulu

Einar Elbing ütles, et Pärnu turgu iseloomustab sesoonsus, mis tähendab, et lühikese suve jooksul soovivad paljud siia tulla ja suurenenud nõudlus viib lakke ööbimise hinnadki. 
Einar Elbing ütles, et Pärnu turgu iseloomustab sesoonsus, mis tähendab, et lühikese suve jooksul soovivad paljud siia tulla ja suurenenud nõudlus viib lakke ööbimise hinnadki. Foto: Mailiis Ollino

Alates 2015. aastast Pärnus lühiajaliselt kortereid rendile andnud Einar Elbingu hinnangul on suurim eelis pikaajalise üürimise ees märgatavalt suurem üüritulu. Ta tõi näiteks enda korterid, kus ainuüksi juulis on võimalik teenida umbes ühe aasta üürisumma. Siiski peaks arvestama sellega, et see on peaaegu täiskohaga töö ja nõuab väga põhjalikku ettevalmistust. 

Elbingu väitel iseloomustab siinset turgu sesoonsus, mis tähendab, et lühikese suve jooksul (tipphooaeg külaliskorterite mõistes on jaanipäevast kuni augusti keskpaigani) soovivad paljud siia tulla ja suurenenud nõudlus tõstab lakke ka ööbimishinnad. “Eks see olegi põhjus, miks nii paljud Pärnus lühiajalise üürimisega tegelevad,” märkis ta. Madalhooajal, septembrist mai lõpuni, on aga suurem osa nendest korteritest pikemaks ajaks üürile antud, et need siis suve alguses taas mõneks kuuks välja üürida, lootuses rohkem tulu teenida.

Olen toonud näite enda korterite kohta, kus ainuüksi juulikuuga teenin umbes ühe aasta pikaajalise üüri summa.

 Einar Elbing, investor 

Tagasi üles