Lasud, mis on suuremad kui elu. Kes on Pärnu vibulaskja olümpia lõpetanud Netflixi staar?

Copy
Deepika Kumari on oma eduka karjääri jooksul võitnud vaat et kõik. Kõik peale olümpiamedali.
Deepika Kumari on oma eduka karjääri jooksul võitnud vaat et kõik. Kõik peale olümpiamedali. Foto: CATHAL MCNAUGHTON

Suviselt kuum Pariis. Kuigi siin-seal tuul natuke keerutab, tundub, et pingest paks õhk seisab ligemale 7000 silmapaari ees heitleva kahe sportlase vahel kindlalt nagu taamal kõrguv olümpiarõngastega kaunistatud Eiffeli torn.

Esimese seeria 28:29 kaotanud, aga seejärel kaks võitnud ja ühe viiki lasknud Pärnu vibulaskja Reena Pärnat juhib 5:3. Kuna seeriavõit annab kaks punkti ja viik ühe, piisaks Pärnatile matšivõiduks viimase seeria viigist. India vibulaskjal Deepika Kumaril on selg vastu seina. Ja seda mitte ainult Pariisi olümpiamängude kontekstis.

Kumari põrutab kolm kümmet. Nii on eos kindel, et esimese noole üheksasse lasknud Pärnatil pole selle vastu rohtu.

“Kui ma vastan sõnadega, võivad inimesed unustada, aga kui ma vastan oma nooltega, ei unusta nad iialgi,” on kireva keerulise eluga Deepika Kumari lausunud autobiograafilises dokumentaalfilmis “Ladies First” (“Daamid enne”), kirjeldamaks oma elu, aga need sõnad on mõneti märgilised ka selle olümpiaduelli kontekstis.

Seisul 5:5 otsustatakse matši võitja ühe lisanoolega. Mõlemad tabavad kaheksat ja millimeetrite mängus pääseb järgmisesse ringi tituleeritud India sportlane.

Kes on Reena Pärnati teekonna Pariisi mängudel dramaatiliselt lõpetanud Deepika Kumari? Peale selle, et tegemist on ainsa vibulaskjaga, kellest on Netflixi film tehtud.

Tagasi üles