Kihnu näitemängu kirjutatud Jüri Ratas jäi esietenduseta

Variuse näitlejad ja lavastuses kaasa tegevad kihnlased palusid ühispildile kunagise peaministri Jüri Ratase. Vasakul suvelavastuse "Kodoaknad ei unu" autor ja lavastaja Heidi Sarapuu.
Variuse näitlejad ja lavastuses kaasa tegevad kihnlased palusid ühispildile kunagise peaministri Jüri Ratase. Vasakul suvelavastuse "Kodoaknad ei unu" autor ja lavastaja Heidi Sarapuu. Foto: Silvia Paluoja

Metsamaa pärimustalu õue koguneb lavastuse "Kodoaknad ei unu" teisele etendusele selline hulk publikut, et vaja on lisapinke ja mõnigi kunstilise elamuse nautleja istub murul oma rõivatüki peal. Kaheksa suve järel tehakse Kihnus taas teatrit ja esietenduse päeval oli mandri ja saare vahel kurseerival Kihnu Virvel reisijakohad ammu välja müüdud, nii et ekspeaminister Jüri Ratas jäi piletita.

"Jah, ma ei saanud piletit, reisijakohti ei olnud, aga rattakohti veel jagus," jaatab nüüdne europarlamendi liige Jüri Ratas kuuldust, kui etenduse järel aplaus vaibub ja Variuse teatri trupp ta endaga pildile palub.

Koos tütrega Kihnut väisanud, saarele ratastega tiiru peale teinud ja etendust vaadanud Jüri Ratas mainis tagasiteel mandrile, et lavastuses tema pihta käinud ütlemised teda ei häirinud.

"Suhtun sellesse positiivselt, suur au on olla sellises Kihnu etenduses sees," ütles Ratas.

Tagasi üles