Sugar krooniti taas Euroopa meistriks

Copy
Sugari tiim tuli teist aastat järjest Euroopa meistriks.
Sugari tiim tuli teist aastat järjest Euroopa meistriks. Foto: Pepe Korteniemi

Pärnu jahtklubi lipu all seilavad alused näitasid Ahvenamaal avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistlustel kõrget klassi: Sugari tiim tuli Vana Maailma tšempioniks ja Katariina II meeskond pälvis pronksi.

Kokku otsis EMil tuult 56 meeskonda, kes olid jaotatud kolme võistlusklassi: mõlemad suvepealinna satsid heitlesid C-grupis, kus oli kõige rohkem tiime ehk 25.

Nädal aega väldanud tiitlivõistlus algas 135 miili pikkuse avamereetapiga: maratoni mõõtu jõuproovil oli kohe parim minek Sugaril, kes triumfeeris ligikaudu 13tunnise pingutuse järel. Kui lühikesel ehk 30miilisel avameresõidul saavutasid sugarlased neljanda koha, näidati seejärel võimu kuues lühirajasõidus, kus teeniti neli esimest, teine ja viies resultaat.

Pärast seda, kui nigelaim tulemus läks mahaarvamisele, selgus, et Sugar tuli tšempioniks 11 kohapunktiga. Rootslaste Team PRO4U saavutas 17 silmaga hõbeda ja Katariina II 19 punktiga pronksi.

Kuldse Sugari tiimi kapten oli Sandro Montefusco, kelle võistkonda kuulusid veel eestlased Marko Uulits, Marjaliisa Umb, Siim Akermann, Ott Kikkas ja Siim Ots ning itaallased Paolo Bucciarelli, Simone Ferrarese ja Paolo Piccione.

“Oleme väga õnnelikud, sest need olid meile väga edukad tiitlivõistlused! Põnevust jagus viimaste sõitudeni ja otsustav päev oli võtmetähtsusega,” kinnitas võiduka tiimi taktik Ferrarese. “Minu töö tegi lihtsamaks suurepärane meeskond ja see, et meie jaht oli väga kiire. Ootame põnevusega järgmist hooaega.”

Katariina II eest said pronksi kaela Aivar Tuulberg (kapten), Karl-Hannes Tagu, Peter Šaraškin, Tobias Reiter, Joosep Laus, August Luure, Andrea Trani ja Lorenzo Bodini.

Pärnu jahtklubi tiimid näitasid võimu mullusel EMil Maltalgi: toona pälvis Sugar kulla ja Katariina II hõbeda.

Märksõnad

Tagasi üles