Andri Arula presidendi vastuvõtust „Poisid, paneme nüüd käima väikse klunkri …“ (1)

Copy
Eesti iseseisvuse taastamise 33. aastapäeva tähistamine presidendi roosiaias.
Eesti iseseisvuse taastamise 33. aastapäeva tähistamine presidendi roosiaias. Foto: Martin Pedaja

Kui juba laulude peale läks, siis kunagi laulis ka Venemaa Lomonossovi ja Rahvaste Sõpruse ordenite kavaler Anne Veski roosiaiast, kuningannast ja armunutest. Kadrioru roosiaias võib tänapäevalgi kuningannasid kohata, kui nad siin välisvisiidil juhtuvad olema. Rohkem näeb seal siiski tavalist ja mitte päris tavalist maarahvast, keda president näiteks 20. augustil taasiseseisvumispäeva tähistamisele kutsus.

Ei, üritus oli selgi korral suurejooneline. President, kes on rahva hääl ja südametunnistus, tõmbas raskete aegade kiuste kantselei püksirihma augu võrra koomale ja käskis külaliste tarbeks Postimehe andmetel varuda 1500 kilogrammi toitu. Mis peamine, kõige erinevamale maitsele. Grillile lendas näiteks 400 kilogrammi liha, 250 kilogrammist lõhefileest rääkimata.

Külalisedki olid vastuvõttu panustanud palju. Prouade-daamide tualettidest sai Delfi omaette galerii ning moespetsidel on nüüd mitu-setu nädalat kommenteerida ja seada edetabeleid, kes oli suurim õnnestuja ning kes peaks tuleval aastal rohkem pingutama.

Tagasi üles