Silvia Paluoja roosiaia vastuvõtust Omariiklus ei ole meile kandikul ette toodud

Copy
Eesti Vabariigi taasiseseisvumise aastapäeva tähistamine presidendi roosiaias.
Eesti Vabariigi taasiseseisvumise aastapäeva tähistamine presidendi roosiaias. Foto: Martin Pedaja

Meie uhkus, oma riik, võib pidada aastas kahte sünnipäeva. 24. veebruaril iseseisvus- ja 20. augustil taasiseseisvumispäeva. Mõlemad tipnevad riigipea kõne ja vastuvõtuga: üks küünlakuus esindussaalis, teine lõikuskuus Kadrioru roosiaias – seal, kus kasvab üle 6000 roosi 32 sordist, mis õitsevad kaks korda suvel.

Selles aias vastas Pärnu linnapea Romek Kosenkranius kogu riiki erutava sündmuse, Pärnu uue silla kaare paigaldamise kohta arvukatele küsijatele, nagu suvepealinnas muud ei toimukski. Abikaasa Ritaga osales Pärnu meer vastuvõtul, millele president Alar Karis ja proua Sirje Karis palusid Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise 33. aastapäeval selleks vundamendi ladunud ning riigi arengusse silmapaistvalt panustanud külaliskonna. Kes kellega roosiaeda sammus, riietusega eristus või mida söödi-joodi, jäägu vastavate väljaannete sihtrühma huviorbiiti.

Üle kõige ulatuvad mõtted, mida riigipea kõnes väljendas, jõudes taktitundeliselt iga kuulajani nii kohapeal kui helesinise ekraani vahendusel.

Tagasi üles