Galerii Pärnu metsapäeva tõi elevust hirvepeibutamise võistlus (2)

Pärnus spordihalli juures ja osaliselt Pernova loodusmaja aias korraldatud kogu pere metsapäev pakkus pakkus palju lusti lastele, kes said meisterdada linnupesakaste, õppida istutama puid või uudistada metsamasinaid, kuid põnevust jagus täiskasvanutelegi.

Sportlikku pinget kruvisid päeva esimeses pooles toimunud Eesti meistrivõistlused hirvepeibutamises, kus rahvusvahelist mõõdet lisasid külalised Lätist ja Leedust. Kuigi pea tunni jagu hirvepulli häälitsuste jäljendamist kuulata võib harjumatule kõrval esiti liiast olla, siis võistluse edenedes sai sarveheli järgi juba vahet teha, kes paremini noort ja kaaslast igatsevat looma jäljendas või hirvepullide omavahelise mõõduvõtu dramaatilsuse esile tõi. Viimasena mainitu puhul tuli selgesti mõista anda, kumb pullidest oma tahtmises peale jäi.

Tänavu osutus parimaks hirvepeibutajaks Võrumaa Mõniste kandi jahimees Innar Uus, kes 2021. aastal tuli sel omapärasel alal Euroopa meistriks. Nagu kütt pärast võistlust seletas, on ta teiseks tulnud Leedu kolleegiga mõõtu võtnud varemgi. “Kord võidab punkti-paariga meist üks, kord teine,” märkis Uus.

Märksõnad

Tagasi üles