VIDEO Rannavuti eurosari sai Pärnu plaažil intrigeeriva lõpu

Copy
Pärnu Tervis saavutas üheksa tiimi hulgas viienda koha.
Pärnu Tervis saavutas üheksa tiimi hulgas viienda koha. Foto: Mihkel Naukas /Beach Soccer Estonia

Jalkafännid nägid Düünil kahel päeval tipptasemel rannavutti, sest Pärnus selgus Läänemere liiga teise hooaja tšempion.

Maiuspalaks kujunes finaal Saksamaa tiimi Rostocker Robbeni ja Taani satsi Kopenhaageni vahel. Ehkki sakslastel oli võimalus mängu saatus ära otsustada juba varem, juhtisid nad veel kaks sekundit enne normaalaja lõppu 5:4. Ometi suudeti kõik vussi keerata: taanlastel jäi kasutada nurgalöök, mis tõsteti tagaposti, kus markeerimata Kopenhaageni mees kera peaga väravasse koksas.

Järgnenud lisaajal väravaid ei löödud ja nõnda läks tiitlimatš penaltiseeriasse. Seal suutsid küll sakslased normaalaja lõpu krahhi peast pühkida ja 2:0 juhtima minna, aga viimaks tõmbas taas pikema kõrre Kopenhaagen, võites 4:3 ja kindlustades seega teise järjestikuse Läänemere liiga tiitli.

Pronksilahing läks samuti penaltiteni. Kui normaalaeg triigiti Eesti meistri Auguri ja Läti tšempioni FC Riia vahel 1:1 viiki, siis penaltiseerias saatis 4:3 edu eestlasi, kes ühe medalikomplekti jätsid kodumaale.

Vingelt lõpetas hooaja ka tänavu Eesti tšempionaadil ja ühtlasi Läänemere liigas debüteerinud Pärnu Tervis. Esmalt alistati viimases alagrupimängus Tõnis Vihmoja, Envar Lauteri ja Renek Õunapuu väravatest 3:1 Augur, see lunastas pärnakatele pääsme viienda-kuuenda koha matši. Seal tegid suvepealinlased 6:4 tuule alla Nõmmele ja nõnda jäi nende saagiks Läänemere liiga viies koht.

Seitsmenda-kaheksanda koha matšis võitis Thunder 6:5 Bemannia FC Stockholmi. Viimase ehk üheksandana lõpetas turniiri Leedu Kaunase sats.

Viimane võistluspäev on järelvaadatav: 


Tagasi üles