Arvutipaus võimaldas rahus oma mõtteid mõelda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivse ellusuhtumisega Mareli ei tundnud igavust, pähe tulid hoopis uued ideed tantsukavade tarvis.
Aktiivse ellusuhtumisega Mareli ei tundnud igavust, pähe tulid hoopis uued ideed tantsukavade tarvis. Foto: Urmas Luik

Nõustusin eksperimendis osalema, kuna tahtsin tõestada, et tänapäeval on võimalik üks nädalavahetus ilma arvuti, teleri ja nutitelefonita üle elada.

Tuttavad ei suutnud katsest kuuldes ära imestada, kuidas ma küll hakkama saan ja miks sellist asja tegema nõustusin. Keegi teine kaasa lüüa ei tahtnud, oma äraütlemist põhjendati sellega, et on vaja inimestega suhelda.

Televiisorit vaatan tavaliselt siis, kui muudest tegevustest aega üle jääb. Eesti kanalitelt jälgin pidevalt “Kättemaksukontorit”, saateid “Tantsi tagumik trimmi” ja Venemaa “Selgeltnägijate tuleproovi”. Põhiliselt vaatan kanalit Fox Life.

Seevastu arvutis veedan üsna palju aega, peamiselt koolitöö või sõpradega suhtlemise eesmärgil. Kuna tegelen tantsimisega ja vahel koostan ise tantsukavu, on minu kõige tihedamini kasutatavad veebilehed just muusikaga seotud, näiteks Youtube.

Telefoni kaudu käin internetis väga vähe ja telefonimänge ei mängi üldse, sest need kulutavad aega, mida mul üleliia pole.

Ma ei pea end tehnika- ja internetisõltlaseks, aga muidugi mõjutab tehnika meid paratamatult igal pool, sellest ei saa üle ega ümber.

Nädalavahetus polnud üldse nii raske, kui algul arvasin. Laupäeva alustuseks läksin raamatukokku, mis kahjuks oli suletud. Käisime vanematega poes ja läksime vanaemale külla, uudistasime tema vanu reisipilte. Taas koju jõudes hakkasin lugema, kuid jäin magama ja nii oligi laupäev õhtusse veeretatud.

Pühapäev algas jälle lugemisega. Enne lõunat esinesin Pärnu päeval tantsurühmaga. Koju jõudnud, hakkasin muusikat kuulama ja uut tantsukava välja mõtlema. Õhtul sain sõbrannaga kokku. Minu üllatuseks vaba aega eriti ei jäänudki.

Arvuti järele ma ei igatsenudki, aga tuli ette hetki, kus tahe kahanes ja tekkis isu haarata telekapult. Kõige raskemaks kujunes pühapäeva õhtu, kui telekast algas minu lemmiksaade.

Tegelikult oli päris tore, et sain teleka- ja arvutivabadel päevadel ilma segavate faktoriteta oma mõtteid mõelda. Pean tõdema, et tuli nii mõnigi hea idee!

Tegin eksperimendist järelduse, et kuigi meediamaailm tungib meie ellu igast suunast ja selleta on tänapäeva ühiskonnas suhteliselt raske elada, pole see siiski võimatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles