Video Teenekas treener pidi skandaali tekitanud kontserdi järel ameti maha panema (8)

Copy
Lääneranna spordikooli treener Jaanus Getreu sunniti pärast skandaalset spordipidu lahkumisavaldust kirjutama.
Lääneranna spordikooli treener Jaanus Getreu sunniti pärast skandaalset spordipidu lahkumisavaldust kirjutama. Foto: Urmas Luik

Kaks ja pool nädalat tagasi Lihula staadionil toimunud heategevusliku jalgpallimatši ja ansambli Propeller kontserdi järel on Lääneranna vallas vallandunud tõeline kirgede keeris. Ürituse korraldaja Jaanus Getreu pidi legendaarse punkbändi etteaste lõpu tegevuskunsti akti tõttu sunniviisil vabatahtlikult loobuma kohaliku spordikooli treeneri ametist ja koos ansambliga laval käinud kohaliku gümnaasiumi füüsikaõpetaja Peeter Hermik kirjutama seletuskirja.

Järjekordse skandaali niigi polariseerunud vallas põhjustas happening, mille käigus nõukogudeaegse miilitsaautoga staadionile sõitnud miilitsavormis Hermik ja Laur Oberschneider panid käed raudu Lääneranna volikogu liikmel Raul Oberschneideril, toimetasid ta “sidrunisse” ja astusid ise lavale. Seal esitasid nad koos Propelleriga loo “Heli nälg” kohalikku olustikku seatuna, pilades satiirilises võtmes Lääneranna volikogu esimeest, vallavanemat, abivallavanemat ning spordikooli ja kultuurimaja juhti, kes on ka volikogus komisjonide esimehed. Asjaosaliste jutu järgi ei teadnud Getreu, kes oli ürituse korraldaja, etteaste sisust midagi.

Kuni eelmise reedeni ei pakkunud juhtunu erilist kõneainet, aga kui sai teatavaks, et 33 aastat treeneritööd teinud ja tänavu president Kariselt teenetemärgi pälvinud Getreu kirjutas lahkumisavalduse ja Hermik pidi oma etteaste kohta andma aru seletuskirjas kooli direktorile, oli džinn pudelist välja lastud.

Lääneranna valla ja Lihula somegruppides nähti selles vallavõimu kättemaksu: Getreu on olnud valla koolireformi kritiseerija ja väikekoolide kaitsja. Nüüd avanes võimalus talle kätte maksta. Samuti toodi esile, et ehkki Getreu korraldas ürituse Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi eestvedajana, nuheldi teda spordikooli treeneri rollis.

Getreu ei soovinud juhtunu kohta kommentaare jagada ja ütles, et on valmis oma seisukohti avaldama nädala lõpu poole.

Lääneranna spordikooli direktor Janar Sõber lausus, et ta rääkis Getreuga pärast kõneainet tekitanud üritust telefonitsi ja jõuti kokkuleppele, et treener kirjutab ise lahkumisavalduse.

Spordikooli juhi jutu järgi oli heategevuslikul jalgpallimatšil juhtunu viimane piisk karikasse. “Olen teinud talle eri põhjustel paar hoiatust tulenevalt tema õpilaste või nende lähedaste kaebustest. Samuti ei ole tal treenerikutset ja ta pole nelja aasta jooksul teinud samme, et seda omandada,” selgitas Sõber treeneriga töösuhte lõpetamise tagamaid. “Heategevuslikul üritusel juhtunu oli viimane piisk karikasse, sest kurbust või kahetsust Getreu ei näidanud.”

Tagasi üles