Lugeja küsib Kas metsaomanik võib seenelise tarastamata metsast välja ajada?

Copy
Sildiga tähistatud alale maaomaniku loata metsasaadusi korjama minna ei tohi. Sääraseid silte peab olema aga tihedalt, et igast otsast metsa sisenejad seda märkaksid. 




 
Sildiga tähistatud alale maaomaniku loata metsasaadusi korjama minna ei tohi. Sääraseid silte peab olema aga tihedalt, et igast otsast metsa sisenejad seda märkaksid.   Foto: Arvo Meeks

Pärnu Postimehe toimetuse poole pöördus inimene, kes hiljutise ebameeldiva kogemuse pinnalt palus eeskätt erametsa omanikele meelde tuletada, et erametsaski on lubatud seeni ja marju korjata. Nii on, kuid seda mitte nui neljaks. 

Tõsi, Eestis kehtib igaüheõigus. See tähendab, et looduse ilust ja andidest on õigus osa saada igaühel. Piiramata ja tähistamata eramaal võib nii liikuda kui korjata marju, seeni, ravimtaimi. Sealjuures ei ole piiranguid selles suhtes, kui mitu seent või marja tohib noppida. Kuid mis iganes koriluse puhul võiks MTÜ Eesti Erametsaliidu kommunikatsioonijuhi Anniki Leppiku sõnutsi lähtuda mõistlikkuse printsiibist ehk korjata loodusande nii palju, kui ära tarbitakse.

Siiski on maaomanikul õigus oma maal viibimist ja sealt saaduste korjamist piirata.

Tagasi üles