ÖÖvalgel katsetab rahva valmisolekut panustada festivali jätkumisse

Copy
Valgusfestivali külastajaid on olnud aasta-aastalt järjest rohkem. Kolme päeva peale väisab üritust kokku 30 000 – 40 000, külastuste arv on umbes 70 000.
Valgusfestivali külastajaid on olnud aasta-aastalt järjest rohkem. Kolme päeva peale väisab üritust kokku 30 000 – 40 000, külastuste arv on umbes 70 000. Foto: Tõiv Jõul

Mis on päriselt see, mille järele inimene igatseb? (ÖÖvalgel uus lavastus “Desire”). Kuhu jõuab tehnoloogia 100 aasta pärast? (“Ada Lovelace”). Igal hommikul on sul võimalus vaadata maailma uue pilguga (“Choices”). Kui me kiirustamises viivuks peatume ja endale aega võtame, mõistame, et hetkes olemine võib muuta meie elu õnnelikumaks (“Be Nothing”).

Septembri lõpus toimuva Pärnu valgusteatri festivali ÖÖvalgel tegijad ootavad sel korral rahvamasse linna parkidesse ja parklasse, sest järjest keerulisem on leida jalutuskäigu kauguses hooneid, mis haakuksid etendusega ja mille ette kõik vaatajad ära mahuksid. Näiteks raehoone, kust omal ajal alustati, ei saa see enam olla. Kuna piletiostukohustust ei ole ja inimesed käivad festivali vältel mitu päeva vabalt linnas ringi, on korraldajad osalejate arvu analüüsinud muude mõõdikute järgi.

“Külastusi, aga ka külastajaid on järjest rohkem. Oleme arvutanud 30 000 – 40 000 inimest kolme päeva peale kokku, külastuste arvuks saime 70 000. See on Pärnu mõistes ikkagi väga suur mass,” märkis Argo Valdmaa. Kuna sellise sündmuse korralduskuludki on väga suured, katsetatakse tänavu esimest korda toetajapiletit: vahetult enne etendusi kuvatakse vaatajate ette QR-kood, kustkaudu igaüks saab ise otsustada ja valida, mitme euroga ta festivali ÖÖvalgel jätkumisse panustada tahab. “Muidu me ellu ei jää,” poetas korraldaja selgituseks.

Esimest korda ei ole tänavu võimalik kõiki etendusi ära vaadata ühe õhtuga, selleks tuleb festivali kolmest õhtust kohal käia vähemalt kahel. Korraldajad püüavad nii anda inimestele põhjust kauemaks Pärnusse jääda ja siin ööbida.

Tagasi üles