Türi-Tori kiirlaskumiselt tuli pärnakatele kolm võitu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi-Tori kiirlaskumine. Foto pärineb varasemast ajast.
Türi-Tori kiirlaskumine. Foto pärineb varasemast ajast. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeva hilisõhtul lõppenud Türi-Tori kolmas kiirlaskumine peeti ränkades ilmastikuoludes, hommikul 78kilomeetrist distantsi alustanud 78 paatkonnast jõudis õhtuks finišisse 58.

„Veemaratoni võistlejaile päev läbi puhunud vastutuul kuni 15 m/sek pani õhtuks jõe tagurpidi voolama, Tori juures mõõdeti ühel hetkel lainekõrguseks jõel kuni 40 sentimeetrit ja kohati tuli sõitjatel kärestikust allasaamiseks tublisti pingutada, sest tugev tuul hoidis paati kärestikus paigal,“ selgitas Koit Raud mittetulundusühingust Matkahunt.

Pärnakatele tuli võit kolmes paadiklassis.

Meespaari süstade klassis tulid ajaga 7:05:30 võitjaks Uko Kõrge/Andres Laar, kes olid ühtlasi absoluutjärjestuses parimad.

Naispaari süstade klassis võitsid Tiina Hodakov/Triinu Hodakov, kes absoluutjärjestuses tulid teisele kohale, kaotades meestele ainult 2 minuti ja 30 sekundiga.

Naiste ühesel süstal oli kiireim Kersti Järva Pärnust.

Teistes võistlusklassides olid kiireimad Kersti Baumann/Kalju Baumann segapaaride süstaklassis, Sixten Kerge meeste ühesel süstal, Aare Nurk ja Priit Reimann meespaaride kanuuklassis ning Helen Riismaa ja Ragmar Riismaa segapaaride kanuuklassis.

Raftidest oli kiireim Kaitseliidu Jõgeva maleva võistkond ajaga 13:01:04.

Eksootilisematest võistlusvahenditest olid kolm startinud vesijalgratturit sunnitud katkestama, kuid väga kõva pingutuse tegi pärnakas Raul Kivi, kes aerulauaga 47kilomeetrisele distantsile startinult jõudis finišisse ajaga 9:07:34. Aerulaud on surfilaua moodi veesõiduvahend, millel sõitja seisab püsti ja sõuab kanuumõla moodi aeruga.

Väga karmide ilmaolude tõttu oli katkestama sunnitud ligi veerandi jagu startinutest. „Tagantjärele võistlusolusid hinnates võib öelda, et tegelikult olid võitjateks kõik finišisse jõudnud. See oli tõeline võimete proovilepanemise päev,“ sõnas Koit Raud.

Türi-Tori kiirlaskumise täisprotokolli leiab internetist www.matkahunt.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles