Kirjaoskuse päev Pistkem avalikus kohas nina raamatusse!

Copy
Raido Keskküla ja Siiri Erala sisustasid Pärnu Postimehe taskuhäälingustuudios lugemistunni vanu ajalehti sirvides.
Raido Keskküla ja Siiri Erala sisustasid Pärnu Postimehe taskuhäälingustuudios lugemistunni vanu ajalehti sirvides. Foto: Grete-Liisa Sihver

9. september on rahvusvaheline kirjaoskuse päev. Seda tähistatakse Eesti eri paigus esmaspäeval 11–12 lugemistunniga. Pärnu Postimeeski lööb kaasa ja pakub oma digikanalis võimalust kuulata, mis imelugusid pajatasid Jannseni-aegsed seitungid. 

Pärnu Postimehe taskuhäälingus "Sõnu ei söö" kommenteerivad ja loevad vanu ajalehti arvamustoimetaja Raido Keskküla ja peatoimetaja Siiri Erala. Saade läheb eetrisse esmaspäeval kell 11 ja on hiljem vabalt valitud ajal järelkuulatav. 

Samuti toimub suur lugemispidu Pärnus Lastepargis. Seda veab muinasjututaat Jaak Känd. Kõik on oodatud lugema enda kaasa võetud raamatut, kohapeal saab laenata ettelugemiseks August Jakobsoni raamatut "Ööbik ja vaskuss". Nimelt möödus Pärnuga seotud Jakobsoni sünnist 2. septembril 120 aastat.

Lugemistunni korraldajad kutsuvad üles kõiki avalikes paikades raamatut kätte võtma. Korraldajate meelest on lugevat inimest ilus vaadata ja lugenud inimest huvitav kuulata, lugemisel on lugematul hulgal kasulikke omadusi ja tulemusi.

Kõigil lugemistunnis osalejatel palutakse postitada ühismeediasse pilte endast lugemas, kus tahes ja kellega tahes või omaette, lisades teemaviite #lugemistund2024.

Lugemistunni ürituste ülevaate leiab internetist Soome instituudi kodulehelt ja nende Facebookist.

Esimest korda tähistati rahvusvahelist kirjaoskuse päeva lugemistunni ehk ingliskeelse nimega ReadHour’ kampaaniaga Soomes 2019. aastal. Eestis toimub lugemistund neljandat korda. 

Tagasi üles