Järjekordsest skandaalist Lääneranna vallas Laulu sisse pandud (3)

Copy
Koos pungilegend Propelleriga Lihulas heategevuslikul jalgpallimatšil kohalikke poliitikuid pilanud Peeter Hermik ja Laur Oberschneider ei osanud enda sõnutsi ette näha, et nende esinemisest skandaal tuleb.
Koos pungilegend Propelleriga Lihulas heategevuslikul jalgpallimatšil kohalikke poliitikuid pilanud Peeter Hermik ja Laur Oberschneider ei osanud enda sõnutsi ette näha, et nende esinemisest skandaal tuleb. Foto: Kuvatõmmis

Jalgpall ja ansambel Propeller on väga tuleohtlik kombo. Kui need kaks kokku saavad, kipub püssirohutünnil kaas pealt lendama.

Kui 1980. aastal Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio sporditoimetuse vutimatši järel tekkinud noorterahutuste järel teenis esinemiskeelu legendaarne punkbänd ise, siis üle-eelmisel nädalal Lihulas heategevuslikul pallilahingul spordiveteranide ja vallavõimu esindajate vahel ja sellele järgnenud Propelleri kontserdi tuules hakkasid pead lendama neil, kes on julgenud avaldada arvamust, mis ei ühti vallavõimu poliitikaga.

Jällegi oli asjasse segatud Propeller, kes koos kohalike meeste Laur Oberschneideri ja Peeter Hermikuga esitas bändi tuntud lugu “Heli nälg” kohalikesse oludesse mugandatud sõnadega, pilades satiirilises võtmes Lääneranna poliitikuid.

Arvamusi, kas selline hambateritamine kohaliku võimu aadressil meeldis või mitte või kas miilitsamundritega häppening oli sellisele üritusele paslik, on ilmselt nii palju, kui on inimesi. Aga võimulolijate vastus näitas, et lugulaul puudutas neid väga valusalt. Nii valusalt, et nad otsustasid kätte maksta.

Tagasi üles