Näitleja Lauri Nebel kasvatab Saulepi külas tulipipraid ja naudib kalastamist

Copy

Päike on nii palav, et praeks või muna kivi peal ära, kui leiame otsitava maja omaaegse Saulepi mõisa maadel. “Õige koht,” näib ütlevat keraamiline kala väraval. “Õige koht,” kinnitab perenaine Kaja Nebel ja hüüab toast välja abikaasa Lauri Nebeli.

Alustame aiaga tutvumise retke ja läheme sujuvalt sina peale üle. Tagasiteel mõtlen, et Lääneranna vald võiks Kalajalamaja esitada kauni kodu konkursile, sest lillekirju elamu ümbruse iga ruutmeeter on läbimõeldud kasutuses.

Kaja nuumab maasikalappe hommikul mere äärest toodud adruga, kui peatume Lauri sabas tema paljusordilise tulipiprapeenra juures.

“Huvi tuli juba 30 aastat tagasi, aga siin on mul kanged piprad. Pipra teravuse või kibeduse maitse on SHU, siin on üle miljoni SHU. Poest ostad pipra, siis saad 30 000 kuni 40 000 SHUd ja tõmbab ka nii õhetama, aga need on nüüd nii, et ühe piprakaunaga saab pulmad ära pidada, terve laudkonna toidu maitsestada,” vuristab Lauri nagu raamatust ja ütleb, et sorte tuleb uuendada, sest “iga asi väsib”.

Vinograd'id, võta ka,” soovitab Lauri, viidates ebamaiselt suurtele tumesinistele viinamarjakobaratele. Magus! Mahlane!

Tagasi üles