Nädalavahetusel nabiti kinni kahe kuritöö "kangelased"

Copy
Tuttavate tüli käigus lasi noorem mees käiku väitsa, mis viis ohvri haiglasse ja külmrelvaga arveid klaarinu seisab silmitsi kriminaaluurimisega. 
Tuttavate tüli käigus lasi noorem mees käiku väitsa, mis viis ohvri haiglasse ja külmrelvaga arveid klaarinu seisab silmitsi kriminaaluurimisega. Foto: Pärnu Postimees

Läinud nädalavahetusel lasti Pärnu tänavail käiku nii rusikad kui nuga. Politsei võttis vägivallatsejad vahi alla.

Laupäeval kella 20.25 ajal lõi Rohu tänaval kortermaja ees 20aastane mees 32aastast meest.

Politsei pidas löömamehe kuriteos kahtlustatavana kinni ja algatas ​avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel kriminaalmenetluse. Avaliku korra raske rikkumise eest, kui see on toime pandud vägivallaga, saab süüdlasele mõista rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Pühapäeval kella 18.50 ajal tekkis Jannseni 3/1 juures bussipeatuses esmastel andmetel konflikt tuttavate vahel. Tüli käigus lõi 44aastane mees 49aastast meest noaga. Kiirabi toimetas noahaavaga ohvri Pärnu haiglasse, kuhu ta ravile jäi.

Politsei pidas noakangelase kuriteos kahtlustatavana kinni ja algatas kriminaalmenetluse seadusepügala alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist. Niisuguse kahjustuse tekitamise eest, kui sellega on põhjustatud oht elule, raske kehaline haigus või psüühikahäire, nägu oluliselt moonutav ravimatu vigastus, elundi kaotus või selle tegevuse lakkamine, karistatakse nelja- kuni 12aastase vangistusega.

Mõlemad juhtumid on politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Leeni Almoseni sõnade kohaselt sedavõrd värsked, et nende täpsed asjaolud veel selguvad.

Tagasi üles