Kuula Fredi andis välja lõunamaise kõlaga debüütalbumi

Copy
Pärnumaalt pärit Fredi debüüt-EP alged pärinevad mitme aasta tagusest ajast, uusimad valmisid tänavu kevadel ja üheks kogumikuks said need selle aasta sügiseks.
Pärnumaalt pärit Fredi debüüt-EP alged pärinevad mitme aasta tagusest ajast, uusimad valmisid tänavu kevadel ja üheks kogumikuks said need selle aasta sügiseks. Foto: Silver Mikiver

Vihtrast pärit kitarrist ja laulja Frederik Küüts, artistinimega Fredi, kes on tuntust kogunud koos soulilaulja Anetiga ja alternatiivpopbändiga Gram-Of-Fun, avaldas kuueloolise debüüt-EP “Tranquilo”.

Mitmekülgne muusik, hinnatud laulukirjutaja ning produtsent Fredi sidus 18minutisel lühialbumil rabedad emotsioonid lõunamaise kõlapildiga ja andis minialbumile kontrastse nime “Tranquilo” (eesti keeles “rahulik”). Lühialbumi alged pärinevad mitme aasta tagusest ajast, uusimad valmisid tänavu kevadel ja üheks kogumikuks said need selle aasta sügiseks.

“Kahtlen, et liiga paljud kuulajad seda märkavad, aga nende lugude sõnadest kumab minu enda jaoks läbi jube rahmeldamine ja rahulolematus. Hakkan hetkel oma elus jõudma huvitavasse punkti: vaatan viimasel ajal enda toimetamistele keskmiselt kaalutlevamalt otsa,” kirjeldas Fredi vastse albumi sünnilugu. “Emotsionaalse inimesena näen seda pisikest kogumikku olulise vaheetapina ühest kohast teise liikumisel, kindlasti mitte päralejõudmisena. Muusikuna näen seda aga tõestusena, kui palju ma suudan ise ära teha ning et võiksin neid “laulukirjutaja” ja “produtsendi” märke enesekindlamalt rinnas kanda.”

Lühialbumil astuvad külalisesinejatest üles Inga ja Hyrr IV. “Mul on suur rõõm, et sain nende lugude kallal toimetada oma heade sõpradega, kes täiesti juhuslikult on ka ühed tuusamad muusikud kogu vabariigis,” märkis Fredi, kelle debüütalbumil löövad kaasa veel Clifford Goilo, Tobias Tammearu, Artis Boriss, Jason Hunter, Andreas Lend ja Gevin Niglas.

Seni on albumilt ilmavalgust näinud kolm singlit: “Can’t Call U A Stranger” koos Ingaga, “If U Want Me (Just Say U Want Me)” koos Hyrr IV-ga ja kibemagus “Obviously Yours”.

“Loodan, et neid, kes seda albumit kuulama satuvad, liigutab see,” lisas Fredi.

Möödunud aastal jõudis Fredi koos soulilaulja Anetiga ühise albumini “Read Between the Lines”, mille võtsid soojalt vastu nii rahvas kui ka kriitikud. Eesti Laulul kõlanud lugudega “Write About Me” ja “You Need To Move On” rikastatud kauamängiv pälvis Eesti muusikaauhindade jagamisel kolm nominatsiooni: aasta soul/funk/r‘n‘b-artist, aasta ansambel ja aasta album. Duo tituleeriti tol õhtul aasta soul/funk/r‘n‘b-artistiks.

Frederik oli tänavu Eesti muusikaettevõtluse auhindadel nomineeritud aasta laulukirjutaja tiitlile.

Fredi kuulub ka ansamblisse Gram-Of-Fun, kellega eelmise aasta muusikaauhindade jagamisel pälviti aasta ansambli ja aasta debüütalbumi tiitel.

Tagasi üles