Astra Irene Susi: Mulle endale on oluline, et olen nii näitleja, helilooja kui lavastaja

“Praegu on veel väga palju energiat. Vabanemise tunne, et olen neli aastat olnud oma väga kallite inimestega koos, ja nüüd me kõik justkui läheme laiali, aga me puhkeme. Et nüüd tahaks ...” on Astra Irene Susi ootusest põnevil.
“Praegu on veel väga palju energiat. Vabanemise tunne, et olen neli aastat olnud oma väga kallite inimestega koos, ja nüüd me kõik justkui läheme laiali, aga me puhkeme. Et nüüd tahaks ...” on Astra Irene Susi ootusest põnevil. Foto: Mailiis Ollino

Kuue aasta järel liitus sellest hooajast Endlaga äsja Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli lõpetanud noor näitleja. Tema nimi on Astra Irene Susi.

Eelmised tulijad olid Nils Mattias Steinberg ja Jane Napp. Umbes aasta tagasi viis armastus Napi aga Prantsusmaale. Ning Endla vajas rollidesse uut võimekat noort naisnäitlejat.

Endla teatri loomingulise juhi Ingomar Vihmari sõnutsi paistis Susi kursusel, kus olid väga tugevad tüdrukud, selgelt silma andekuse ja mitmekülgsusega. Noor näitleja on lõpetanud komponeerimise erialagi ja tegutseb heliloojana. Vestlesime Susiga teatrimaja ärklisaalis, kus ta veel polnud käinud. Ja kust avaneb linnale hunnitu vaade.

Kuidas teie esimene päev teatris välja nägi?

Esimene päev oli 21. august, kui toimus trupi iga-aastane avakoosolek. Ingomar Vihmar ja teatrijuht Roland Leesment pidasid kõne, anti lill. Esimest korda nägin mõnda kolleegi, kui käisin suve alguses vaatamas lavastust “Mäeküla piimamees” ja sattusin lava taga kokku paari inimesega. Aga nüüd oli esimene kord, kui ma kõiki nägin.

Tagasi üles