VIDEO Vapruse vutimeeskonna kaotuste jada venis viieni

Copy
Pärnu Vaprus pole kõrgliigas väravat löönud neli mängu järjest.
Pärnu Vaprus pole kõrgliigas väravat löönud neli mängu järjest. Foto: Svetlana Valijeva

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond pidi kõrgliiga 27. voorus tunnistama koduväljakul Nõmme Kalju 4:0 paremust.

Mõlemad tiimid ihkasid Rannastaadionil kangesti võitu, sest medalinõudleja Kalju polnud punkte teeninud kahes ja tabeli põhja vajunud Vaprus neljas mängus. See oli peatreener Igor Prinsi pikim kaotuste jada Pärnu tiimi eesotsas.

Sellele, et pärnakate kurb seeria võib venida viieni, pandi alus juba neljandal minutil: Vaprus eksis mängu üles ehitades sööduga, kaljukad toimetasid palli Rommi Sihile, kelle karistusala joonelt lajatatud pommlöök maandus Ott Nõmme valvatava värava nurgas. 1:0

Pärnu probleemid duubeldusid 27. minutil, kui Siht pääses Nõmmega üks ühe vastu, aga avavärava autor polnud kade poiss ja söötis viimasel hetkel palli Pavel Marinile, kel jäi üle vaid kera tühja väravasse lükata. 2:0.

Sotid tehti selgeks juba avapoolajal, sest Kalju lõi 37. minutil pärnakate võrku kolmandagi palli: Vapruse kaitseliin tegi vastaste kontrarünnakus mitu praaki järjest, mis kulmineerus sellega, et Guilherme Carvalho oli Vapruse väravavahiga silmitsi ja brasiillane sai kerge vaevaga palli nurka veeretada.

 

Prins üritas poolajal tuua ühepoolsesse mängu muutust, tehes kolm vahetust korraga: ründeosakonda kuulunud Silver Alex Keldri, Sander Kapperi ja Henri Välja tööpäev sai läbi ning platsile jooksid Enrico Veensalu, Tristan Pajo ja Joonas Sild. Vaprusel tekkis 418 pealtvaataja ees kohe uus hingamine ja mõne minutiga tekitati kolm väravavõimalust.

Ehkki Pärnu sai ohjad justkui enda kätte, manati 70. minutil tabloole 4:0. Vapruse puurivaht Nõmm tahtis palli klaariks lüüa, ent mänguvahend tabas kaljukate tipuründajat Alex Matthias Tamme otse näkku ja põrkas väravasse. Kõrgliiga suurim väravakütt sai nõnda kirja oma hooaja 21. tabamuse, ent jäi pikaks ajaks siruli ega suutnudki viimaks mängu jätkata.

Selle skooriga mäng lõppeski ja nii venis pärnakate kaotusseeria viieni. Milles Vapruse hädad seisnevad?

“Lahti on see, et tulevad väravad – sellised traumad, millest välja ei saa. Eksimusi on päris palju, need viivad meil hoo maha. Laineline mäng. Vahepeal vaatad, et kõik on okei, siis tulevad lapsikud vead sisse. See hooaeg ongi selline olnud, ma ei ole suutnud stabiilsust saavutada,” analüüsis Prins mängujärgses intervjuus.

Igor Prinsi sõnutsi jätab realiseerimine soovida.
Igor Prinsi sõnutsi jätab realiseerimine soovida. Foto: Liisi Troska/jalgpall.ee

Tõsi, kolm eelmist allajäämist olid üheväravalised, sest nii Paidele, Florale kui Tallinna Kalevile alistuti 0:1. Pärnakate mure on seotud vastaste värava lahtimuukimisega: viimati sahistasid pärnakad kõrgliigas võrku 10. augustil, tunnistades Levadia 4:1 paremust.

“Probleem on väravate löömises. See, et me suudame vastase värava juurde tulla, on okei, realiseerimise oskust meil praegu paraku pole,” nentis Prins.

Pärnu olukorda ei muuda lihtsamaks seegi, et tänavu on klubist lahkunud kolm pallurit. Mais riputas putsad varna Robin Limberg, kel avanes võimalus minna erialasele tööle. Augustis sai südameprobleemide tõttu otsa Markus Miiteri vutikarjäär ja viimasena lõpetas Vaprusega lepingu Ranet Ristikivi, kes läks õppima lennuakadeemiasse.

Nüüd on Vaprusel neljast ringist kolm seljataga. Meistriliiga lõpuni jääb üheksa matši ehk iga tiimiga mängitakse veel korra läbi. Kullakursil liigub Tallinna FCI Levadia, kel on koos 64 punkti. Liidrile järgnevad Kalju (52), Flora (51), Paide (50), Tartu Tammeka (31), Narva Trans (28), Kuressaare (25), Tallinna Kalev (25), Pärnu (24) ja Nõmme United (14).

Hooaja lõpus kukub viimane esiliigasse, üheksas peab tippliigasse kuuluvust tõestama üleminekumängudel. Pärnakad tulevad uuesti platsile juba kolmapäeval, et koduväljakul võõrustada Tammekat.

Nädala viimasel päeval pidi kaotusekibedust tundma teinegi suvepealinna sats, kui Pärnu jalgpalliklubi kaotas esiliiga B-tasandil tabeli viimasele ehk Viljandi Tulevikule võõrsil 1:3. PJK auvärava lõi Erki Praks. Gert Oleski juhendatav tiim hoiab tugevuselt kolmandal liigatasemel Viljandi ees eelviimast kohta.

PJK on esiliiga B-tasandil eelviimane.
PJK on esiliiga B-tasandil eelviimane. Foto: Kuvatõmmis

Märksõnad

Tagasi üles