Video Intervjuu kahepaadis ehk Tõnu Endreksoni uutmoodi sügis

Tõnu Endrekson.
Tõnu Endrekson. Foto: Mailiis Ollino

Aastat 32 tagasi esimest korda puuaerud kätte võtnud olümpiasangari Tõnu Endreksoni sügis tuleb teistsugune kui viimasel veerandsajandil: mitte enam võistlusviha tulvil tippsportlase, vaid koondise konsultandina.

Kuigi kolleegid ei võta tema tasapisi otste kokkutõmbamise juttu tõsiselt, jääb uustorilasest pereisa endale kindlaks: kuus olümpiat seljataga, tunneb igiliikur, et aeg on tasa ja targu tippspordist taanduda ja viimaks perele pühenduda. Aga 2028. aasta Los Angelese olümpiamängudele mõtleb ta sellegipoolest, seekord pealtvaatajana.

Et siinkirjutaja sai 2009.–2015. aastani sõudesporti nuusutada, näis loogiline teha kahekordsele olümpiamedalistile pakkumine  vestelda turvalise kohviku asemel kahepaadis.

Jaatav vastus käes, astuvad kaks peaaegu 30sentimeetrise pikkusevahega veterani kolmapäeva hommikul vaiksesse Kalevi sõudekeskusesse, kus koondise paadid riiulis seisavad. Noorsportlastel on parasjagu puhkus, nii et kui midagi piinlikku peakski juhtuma, ei ole kuigi palju tunnistajaid.

Et ühes taktis sõudes – või vähemalt üritades – piirid hägustuvad –, kulgeb intervjuu sinavormis.

Tagasi üles