Volletiim timmib mängumootorit: ühisliiga ja eurosari pole mägede taga

Copy
Pärnu võrkpalliklubi meeskond teenis hooajaeelsel kontrollturniiril Võrus esikoha.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond teenis hooajaeelsel kontrollturniiril Võrus esikoha. Foto: Helin Potter/Võru võrkpalliklubi

Kevadel Eesti meistrivõistluste pronksilahingus Tartu Bigbankile otsustavas mängus tuule alla teinud Pärnu võrkpalliklubi sats alustas hooajaeelset kontrollturniiri võidukalt, tõstes nädalavahetusel pea kohale esikohakarika Võrus Jaan Gutmanni nimelisel võrkpalliturniiril.

Võistluste formaat nägi ette, et nelja meeskonna mõõduvõtul mängitakse esimesel päeval poolfinaalid ning teisel päeval selgitavad võitjad esikoha ja kaotajad mängivad pronksile.

Avapäeval oli Pärnu tiimi vastane Rootsi meistriliiga mullune kümnenda koha sats Södertelge VBK, kelle üle saadi kindel 3:0 võit, ja paremad oldi ka neljandas, lisageimis.

Esikohamängus Võru Barruse vastu võitsid pärnakad avageimi, kaotasid teise ja kolmanda ning olid taas paremad neljandas. Otsustavas geimis pani oma paremuse maksma taas Pärnu meeskond, teenides sellega 3:2 mänguvõidu ja esikohakarika.

Pärnu meeskonna peatreeneri Rainer Vassiljevi sõnutsi oli turniirivõit tore, aga temale oli sellest olulisem tagasiside selle kohta, kuidas toimib meeskonna ja juhendaja vaheline keemia.

“Esimene tegutsemine, kus teisel pool võrku toimuv ei ole teada, oli mulle väga informatiivne selle koha pealt, kuidas keegi võistlusolukorras käitub ja kohaneb mängus minu esitatud nõudmistega. Pean õppima igaüht tundma,” seletas suvepealinna tiimi loots. “Sain päris palju infot ja tagasisidet selle kohta, kuidas asju seletada ja sättida tulevikus.”

Võru turniiril tekitas veidi ärevust nurgaründaja Andrus Raadiku pisivigastus, mistõttu Pärnu meeskonna legend teisel võistluspäeval väljakule ei jooksnud.

Vassiljevi kinnitusel ei ole Raadiku tervisemure õnneks tõsiste killast.

“Tundes Andrust, oleks ta ise ilmselt järgmisel päeval mänginud, aga polnud see hetk, kus selliseid ohvreid peaks tooma,” märkis Pärnu tiimi juhendaja. “Kuna Võrus polnud mõisa peale mäng, tegin otsuse, et ei riski Raadiku tervisega ja seetõttu ta teisel päeval ei mänginud. Ta käis esmaspäeval spetsialistide juures ja ilmselt nädala teises pooles saab juba täiskoormusega trenni teha.”

Uuest hooajast Pärnu võrkpalliklubi tegevjuhi ja mänedžeri ametit pidava ja meeskonnas teise sidemängija rolli täitva Richard Voogeli sõnutsi pole suvepealinna satsi mäng veel kaugeltki ideaalne, aga Võru turniir näitas, et asjad liiguvad soovitud suunas.

“Treeningud on olnud intensiivsed ja meeskond õpib veel omavahel suhtlema ning rütmi leidma, aga mängupilt, mida esimestes võistlusmängudes näidati, oli päris kena,” hindas Voogel kontrollmängudes nähtut. “See, et tõime peatreeneriks Rainer Vassiljevi, on toonud uue hingamise.”

Tagasi üles