Silvia Paluoja Argipäev heast tahtest ja huumoriga

Copy
Tasuta õunte pakkumine Tihemetsas.
Tasuta õunte pakkumine Tihemetsas. Foto: Silvia Paluoja

Pärnu Vanal turul küsivad aiasaadustega kaubitsejad õunakilost euro kuni kolm olenevalt sordist ja suurusest. Ajal, mil koduaedades ägavad ubinapuud sõna otseses mõttes koorma raskuse all, toimib turumajandus ja selle lihtsa reegli järgi vastab hind nõudlusele. Selleks et õunad letti lüüa, on vaja need korjata, sortida, kastistada, kohale tuua, harvenenud turulistele apetiitselt välja sättida ning töö- ja ajakululgi on oma rahaline väärtus.

Keskuslinnas jätkub ka tasuta pakkujaid, kes koduaia juurde tänavale on sättinud igat mõõtu anumatesse õunad südant soojendava sooviga kostitada möödujat. Sellised hea tahte pakkumised on silma hakanud maal bussipeatustes, alevi- ja külatänavatel. Ühe talu väravas olid õunad kottidesse sorteeritud,  juures kiri „tasuta”. Tahaks väga loota, et pakkumise tasuks kuuleb pererahvas vähemalt aitähhi.

Kaaskondsetele head tegemine püsib õnneks veel ajal, mil sent saetakse kas või pooleks ja kui mingisse programmi kirjutatud projekt toetust ei saa, on mõistus otsas ja plaanitud tegutsemisel kriips peal. Õnneks ei ole meie elu veel igal pool projektipõhine ja õhinapõhised tegutsevad lustiga omakasule mõtlemata.

Tagasi üles