Uue tiimi leidnud Laura Lizette Sander: Tegin EMil elu sõidu

Copy
Kui Laura Lizette Sander võistles äsja Belgias EMil, on ta nüüd juba Šveitsis ja ootab MMi.
Kui Laura Lizette Sander võistles äsja Belgias EMil, on ta nüüd juba Šveitsis ja ootab MMi. Foto: Erakogu

Eesti saatis Belgiasse maanteeratta Euroopa meistrivõistlustele riiki esindama 27pealise koondise. Kui meeste grupisõidus tegi ajaloolise etteaste pronksi pälvinud Madis Mihkels, siis naiste seas hoolitses eestlannade kõrgeimate kohtade eest Laura Lizette Sander.

«Hästi läheb!» kinnitas 20aastane pärnulanna võistlusjärgsel hommikul, kui tema kaks starti olid tehtud ja aeg oli minna treeningringile.

Viis päeva väldanud EMi võõrustasid seekord kaks linna: Heusden-Zolder ja Hasselt. Sealne kliima sarnaneb Eesti omaga ehk ratturid said Madalmaadeski tunda vett ja vilet.

«Siingi on vihmahood, aga näiteks eile tuli rahet – tavaline Belgia ilm,» muheles Sander, kellele sealsed ilmaolud üllatusena ei tulnud, sest valitsev Eesti meister pedaalis kaks aastat Belgia tiimi AG Insurance–Soudal NXTG ridades.

Tänavu tuli jutuks lepingupikenduski, ent lõpuks käsi siiski ei löödud.

Elu sõit

Tiitlivõistlustele kogunes 37 riigi 959 ratturit, kes sõelusid Euroopa meistrid välja kolmes võistlusklassis: eliidis, U23s ja juuniorides. Mõõtu võeti nii eraldistardis kui grupisõidus, aga ka segateates.

«Grupisõit jäi natuke kripeldama, aga eraldistardis andsin endast 100 protsenti,» resümeeris 20aastane Pärnu Kalevi spordikooli kasvandik, kes heitles U23s ehk endast paar aastat vanemate konkurentidega.

Tagasi üles