Purjetajad tõid pealinnast kolm kulda

Copy
Liise Väliste ja Andrias Sepp võitsid Tallinnas kõik üheksa sõitu.
Liise Väliste ja Andrias Sepp võitsid Tallinnas kõik üheksa sõitu. Foto: Tiit Aunaste/Eesti Jahtklubide Liit

Juubelihõngulisel ehk 20. korda toimunud Tallinna nädala regatil otsis kolmel päeval tuult 123 sportlast viiest riigist. Pärnu purjetajad pälvisid Kakumäe sadamas Eesti purjetamise karikasarja viimasel etapil kolm kulda, ühe hõbeda ja kaks pronksi.

ILCA 7 paadiklassis mõõtu võtnud Karel Ratnik saavutas esikoha nii üldarvestuses kui ka U21 arvestuses. Ta võitis seitsmest sõidust neli.

"Läksin võistlusele eesmärgiga see võita ja võtta oma esimene ILCA 7 paadiklassi etapivõit. Kohale jõudes oli selge, et ees ootab väga külm ja vaikse tuulega regatt. Ootamist oli palju, eriti merel. Lõpuks õnnestus teha seitse sõitu ja jään oma regatiga väga rahule: kontrollisin võistlust algusest peale, paadi kiirus ja tehnika olid perfektsed. Eesti hooajale on soliidne joon alla tõmmatud," kommenteeris Ratnik.

Kui nädal tagasi krooniti Karel Ratnik (keskel) Leedu meistriks, siis nüüd triumfeeris pärnakas pealinnas.
Kui nädal tagasi krooniti Karel Ratnik (keskel) Leedu meistriks, siis nüüd triumfeeris pärnakas pealinnas. Foto: Tiit Aunaste/Eesti jahtklubide liit

470-paadiklassis võitsid ülekaalukalt regati pärnakad Liise Väliste ja Andrias Sepp, kes panid nelja paatkonna konkurentsis kinni kõik üheksa sõitu. Väliste sõnutsi olid olud võistlemiseks rasked. "Tuul keerutas ja oli vaikne. Mentaalselt muutis võistluse keeruliseks pidev tuule ootamine vee peal," märkis ta.

RS Feva kahepaadil noolisid pealinnas medaleid kolm Pärnu duot. Liise-Kärt Liiber ja Luise-Riin Liiber saavutasid U18 tüdrukute arvestuses teise ja üldarvestuses 16 tiimi hulgas neljanda koha. Laura Marii Taggu ja Sharon Peetrimäe noosiks jäi U18 tüdrukute pronks ja üldarvestuse viies koht.

Märksõnad

Tagasi üles