Vaprus lõpetas kurva seeria, aga mõru maik jäi suhu

Copy
Pärnakad lõid kaks väravat peaga, aga võiduks jäi sellest väheks.
Pärnakad lõid kaks väravat peaga, aga võiduks jäi sellest väheks. Foto: Ketlin Hamburg

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond lõpetas meistriliigas poolteise kuu pikkuse punktipõua, ent andis kodustaadionil Tartu Tammeka vastu viimasel minutil võidu käest.

Samad tiimid heitlesid omavahel ka 2. augustil ja siis jäid 1:0 peale pärnakad. Pärast seda hakkas Vaprusel kiiva kiskuma: ühtejutti kaotati viis mängu järjest, millest neljas viimases ei löödud ainsatki väravat.

Nüüd vajati Tammeka vastu punkte nagu õhku. Vähe sellest, et üheksas positsioon viib hooaja lõpus üleminekumängudele, oli tõsiasi seegi, et kaks järgmist mängu tulevad Vaprusel tippudega ehk Levadia ja Floraga.

Vaja oli muutusi ja peatreener Igor Prins seda Tammeka vastu tegigi. Loots saatis võrreldes eelmise mänguga algrivistuses platsile koguni kuus uut meest: Reimo Madissoo, Joonas Silla, Tristan Pajo, Virgo Valliku, Ronaldo Tiismaa ja Magnus Villota.

Uue ja näljase rivistuse mängitamine kandis Rannastaadionil kohe vilja: juba teisel minutil pani Kevin Kauber äärelt hea tsenderduse kasti ja Tiismaa koksas palli peaga väravasse. Nõnda lõppes Pärnu üle kuu aja kestnud väravapõud ja Karud said üle pika aja looma välja lasta. 

Vaprus ei võtnud jalga gaasipedaalilt, vastupidi – 20. minutil oli seis juba 2:0. Teine värav sarnanes esimesega: Pajo soliidne nurgalöök, millele pani pea vastu keskkaitsjast kapten Villota. Piiritu rõõm päädis sellega, et kalli sai Prinski.

Siiski tõmmati Vaprusel poolajapausiks tuure maha, kui tartlaste eest kõmmutas karistusala joonelt palli ristnurka 19aastane Laurits Õunpuu, kellele see oli kõrgliigas esimene värav. 2:1. 

Teine poolaeg algas Tammeka kõva survega ja korra käis pall Vapruse postiski. Kuna pärnakatel hakkas silmanähtavalt aur otsa saama, tegi peatreener 65. minutil kolmikvahetuse: platsile jooksid Kristjan Kask, Sander Kapper ja Enrico Veensalu. Seejärel mängupilt 285 pealtvaataja ees võrdsustus.

Pärnakate kolme punkti lootus kasvas veelgi 83. minutil, kui Tammeka mees Ezekiel Tanimowo sai teise kollase kaardi ja jättis semud platsile vähemusse.

Oeh! Tartul oli veel 95. minutil kasutada karistuslöök, mille tarbeks toodi kasti ka väravavaht Richard Aland. Just see, Pärnuski mänginud puurivaht mängis 2:2 viigiväravas olulist rolli, kui suunas pikale läinud tsenderduse kasti tagasi, mille järel lõi Tanel Tammik pöördelt palli väravasse. Kohe kõlas ka kohtuniku lõpuvile ja pärnakad langesid pettunult murule.

Prins vaatas mängujärgses intervjuus kella ja tõdes, et pulss on kõrge. 

"Eks sellised lisaaja väravad on ikka valusad. Aga tegelikult on positiivset küll ja küll. Olen seda meelt, et kutid tegid väga hea mängu. Esimene poolaeg oli okei, aga teise alguses lasime Tartul palju palli kõigutada. Õnneks tõid meie vahetused elevust ja suutsime mängu tasakaalustada. Lõpud on juba kord sellised, kahju," kommenteeris Vapruse peatreener. 

Pärnu tõusis viigiga kaheksandaks. Meistriliigat juhib Levadia (67), kellele järgnevad Kalju (55), Flora (52), Paide (50), Tammeka (32), Narva (29), Tallinna Kalev (28), Pärnu (25), Kuressaare (25) ja Nõmme United (14). Kõrgliiga lõpuni jääb kaheksa matši.

Märksõnad

Tagasi üles