Pärnu meistriliiga naiskonna peatreener: Ajame asja armastusest korvpalli vastu ja arendame oma noori

Copy
Naiste meistriliiga meediapäeval "Rakett69" teadusstuudios esindasid Pärnut treener Katrin Kallit (paremal) ja mängija Triin Kuusik.
Naiste meistriliiga meediapäeval "Rakett69" teadusstuudios esindasid Pärnut treener Katrin Kallit (paremal) ja mängija Triin Kuusik. Foto: Tõnis Tõnström

Pärnu spordikooli korvpallinaiskond alustab sel nädalal oma teist aastat meistriliigas. Peatreener Katrin Kalliti sõnutsi on sats uuteks katsumusteks valmis ja sihikule võetakse debüüthooaja kaheksanda koha väljavahetamine vähe kabedama vastu.

Kallit ootab Pärnu spordihalli fännegi, sest mullu olid pealtvaatajate numbrid kasinad – kõikusid paari-kolmekümne vahel ehk kaasa elasid suuresti vaid mängijate sõbrad-pereliikmed. Naiste mängudel piletiraha ei küsita.

"Õudselt keeruline [on pealtvaatajaid saali meelitada], peab vist neid sinna jõuga ajama," naeris Kallit, kelle sõnutsi ajab meeste ehk Pärnu Sadama esimese kodumängu fännide arv 680 ta kadedaks. "Meeskonna tegemised on ju praegu huvitavad: uus treener ehk mis juhtuma hakkab? Loomulikult võiks meilgi pealtvaatajaid rohkem olla, aga raske on promoda."

Kui mehed mängivad korvpalli professionaalselt ja teenivad sellega raha, siis ühelegi suvepealinna naisele-tüdrukule palka ei maksta. Kallit arvas, et ükski Eesti liigas palliv naine ei saa kopikatki.

Tagasi üles