Üks fotopäeval esinejaid tuleb Lihulasse MAFFile otse punahirvede pulmast

Copy
Matsalu loodusfoto konkursi finalistide hulka jõudnud "Niidurüdi ja pääsusilmad".
Matsalu loodusfoto konkursi finalistide hulka jõudnud "Niidurüdi ja pääsusilmad". Foto: Kairi Puur

Homme algava 22. Matsalu loodusfilmide festivali osaks filmide kõrval on fotoprogramm, mida tänavu veab korraldajate kutsel eest loodusfotograaf Remo Savisaar.

“Võtsin väikese mõtlemisaja: mida uut ma saaksin pakkuda, keda kuulama tuua, milline võiks see fotopäev välja näha? Lähteülesannet ei olnud, aga ka jalgratast leiutada ei tulnud. Kui on Euroopas mõni loodusfotokonkurss, on tavaliselt seal ka mõni fotograafide kokkusaamine ja näitused, oma valdkonna esindajate seminarid-loengud, ja see loengute osa on alati olnud äärmiselt põnev. Valdkonna all mõtlen ma loodusfotograafe: kes pildistab maastikke, kes putukaid või linde,” avaldas Savisaar. Lisades, et oleks tahtnud kaasata esinejate hulka mõnda noort alustavat loodusfotograafigi ja kuulda tema seiklusi pildistamisretkedelt, aga selle saab nüüd mõneks järgmiseks korraks jätta.

Savisaar, kel endal esinemiskogemust üle 18 aasta, tõdes, et loodusfotograafid kipuvad olema introverdid ehk üsna kinnised, kes väga rääkima tulla ei taha. Seekordki pelgas päris mitu kutse saanut rahva ette astuda ja paljudele on see esimene kord, samal ajal kui nende fotod on üldteada-tuntud.

Tagasi üles