Sadama peatreener kinkis esimeses võidumängus 17aastastele Pärnu poistele debüüdi tippkonkurentsis

Copy
Pärnu Sadam alistas Keila KK 38 punktiga.
Pärnu Sadam alistas Keila KK 38 punktiga. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Sadama korvpallimeeskond avas võiduarve, kui alistas karikavõistluste eelturniiril selle hooaja selge autsaideri, Andres Sõbra juhendatava Keila KK 97:59.

Kui esimeses kahes kaotusmängus jäi Sadama loots Vitaly Stepanovsky truuks identsele rivistusele, siis nüüd saatis karmi käega peatreener serblase Lazar Stankovici asemel algkooseisus platsile kapten Ivo Van Tamme. Neli meest jäi samaks: Christian Bradford, Robert Valge, Sverre Aav ja Ajiri Johnson.

Silmnähtavalt vastastest suuremad sadamlased hakkasid kohe esimest minutist palli korvi alla suruma ja see tõi ka edu: esimene veerand võideti Paides 28:15. 

Hõlpu ei antud keilakatele teiselgi vaatusel – vastaseid pressiti jätkuvalt üle välja ja poolajapausile läks ligikaudu kolm korda suurema eelarvega Pärnu juba 23punktilises eduseisus (46:23). Sõbra sats oli püsti hädas palli läbi rõnga ajamisega: kui keilakate viskeprotsent oli masendav 25, siis pärnakatel kiiduväärt 52.

Ehkki sotid tundusid selged juba riietusruumist tagasi tulles, lõi Sadam viimased naelad Keila kirstu kolmanda veerandi alguses, mil kolme minutiga spurditi 13:0 ja vahe kärises 36 silmani. Enne otsustavat vaatust säras tablool 76:42.

2024. aasta 24. september jääb elu lõpuni meelde 17aastasele Willem Allikule, sest kui mängu lõpuni jäi pisut üle nelja minuti, kinkis Stepanovsky noormehele kõrgliiga debüüdi.

Willem Allik.
Willem Allik. Foto: Mailiis Ollino

80 sekundit enne lõpusireeni lasti platsile ka niisama vana Kristian Kalbus, kellele see oli samuti esimene mäng tippkonkurentsis. Tõsi, ühtki viset noormehed proovida ei saanud. Nood kaks on Sadamas ainsad pallurid, kes Pärnust pärit. 

Kristian Kalbus.
Kristian Kalbus. Foto: Mailiis Ollino

Võitjate eest kogus kahekohalise punktisumma neli meest: Johnson viskas 23, Volodymõr Shevchenko 21, Okko Järvi 12 ja Tamm 11 silma. Keila parimana skooris Vitalii Shymanskyi 11 punkti. Pärnu tuleb uuesti platsile laupäeval, kui suvepealinna sõidab külla Tartu.

Tagasi üles