GALERII JA VIDEO Rullsuusatajad vallutasid enne remonti Jõulumäe rajad

Copy
Jõulu suusaklubi esindajal Juss Leineril oli tihe nädalavahetus: kui avapäeval oli 18aastane noormees neljas, siis teisel krooniti ta Pärnumaa meistriks.
Jõulu suusaklubi esindajal Juss Leineril oli tihe nädalavahetus: kui avapäeval oli 18aastane noormees neljas, siis teisel krooniti ta Pärnumaa meistriks. Foto: Kärt Jalajas

Nädalavahetusel hõivasid Jõulumäe tervisespordikeskuse rullsuusatajad: kui laupäeval korraldati sealsetel radadel üleriigilise Eveconi sarja esimene etapp, siis pühapäeval selgusid Jõulumäe Sügisrullil Pärnumaa meistrid.

Avapäeval tuli starti 32 spordisõpra, kel klassikatehnikas tuli läbida kuus korda 3,5kilomeetrist ringi. 21kilomeetrisel eraldistardist mõõduvõtul, kus nõudlikud tõusud vaheldusid kurviliste ja tehniliste laskumistega, maitses võidurõõmu 19aastane tartlane Ralf Kivil, kelle spordipäev päädis 50 minuti ja 23 sekundise pingutusega.


Hõbedale platseerus Eesti suusakoondislane Marko Kilp (+21,6) ja pronksile Andres Juursalu (+58,5). Esimesena jäi pjedestaalilt välja Jõulu suusaklubi noormees Juss Leiner (+1.21). Naistest oli kiireim Pauline Puusaar.

Nädala viimasel päeval kihutati samal ringil, ent Sügisrulli põhisõit pakkus huvilistele ühisstardist suusavahetusega sõitu. Niisiis uhati esmalt kuus ringi klassikatehnikas, seejärel vahetati varustust ja jätkati uisustiilis. Kokku heitles eri distantsidel 65 sportlast.

Pikimal distantsil ehk 42kilomeetrisel pingutusel vahetas 18aastane Leiner (1:39.23) avapäeva neljanda koha kulla vastu, kui edestas lõpuponnistuses Juursalu kümne sekundiga.


Poole lühemal maal nägi nii tasavägist heitlust, et esikolmik mahtus ühe sekundi sisse: esikoha saavutas võrulane Daniel Varikov, kelle järel noppisid kahvatumad medalid pealinlane Dominik Lopuhhin ja Jõulu suusaklubi noormees Rico-Marcus Luik.

14kilomeetrisel noortesõidul oli jõulukatest väledaim Andreas Aus, kes saavutas 21 sportlase hulgas viienda koha. Seitsmekilomeetrisel jõuproovil pälvis U14-vanuseklassis Pärnumaa meistri aunimetuse Maria-Emilia Luik, Tormi Pajusalu oli poistest teine.

Nüüd läksid Jõulumäe asfaltkattega liikumisrajad umbes kuuks remonti. Esmalt võetakse ette 1,1kilomeetrine ja viie meetri laiune sinine rada, kuhu paigaldatakse uus asfaltkate. Vanemal, kolme meetri laiusel rajaosal algab ehitus pärast uue osa tööde lõppu. Teisisõnu: pärast ehituse lõppu on kõik Jõulumäe asfaltkattega liikumisrajad viie meetri laiused. Renoveerimistööde ajal on asfaltrajad kasutamiseks avatud osaliselt.

Projekt võeti ette seetõttu, et noored ratturid ja suusatajad saaksid Pärnumaal oma võistlusi korraldada. Varem jäid rajad kitsaks.

Tagasi üles