Pärnu kaasava eelarve rahvahääletusel läheb võistlustulle kuus ideed

Copy
Tõstamaale soovitakse ehitada lausa kahte välijõusaali.
Tõstamaale soovitakse ehitada lausa kahte välijõusaali. Foto: Urmas Luik

Pärnu kaasava eelarve rahvahääletus, kuhu linnavalitsuse komisjon valis välja kuus ettepanekut, kestab oktoobri lõpuni.

Linnavalitsuse moodustatud hindamiskomisjon suunas kõik kuus esitatud ettepanekut rahvahääletusele. Komisjon lähtus eedete olulisusest, teostatavusest aasta jooksul, jätkusuutlikkusest ja muudest kriteeriumidest.

Kuuest hääletusele läinud ideest neli on välijõusaalid. Inimesed saavad avaldada toetust välijõusaalile Lõvikülas, Rääma väliujulas ja kahele jõulinnakule Tõstamaal. Samuti on välja käidud idee renoveerida Pärnu metsamajandi palliväljak ja ehitada kunstmuruga jalgpallipuur Vana-Pärnusse (Kesk 22a).

Lõplik paremusjärjestus selgub elektroonilisel rahvahääletusel, mis toimub omavalitsuste infosüsteemis Volis. Salajasel hääletusel saab ennast identifitseerides osaleda iga vähemalt 16aastane Pärnu linna või selle osavalla elanik. Hääle saab anda kuni kolme idee poolt.

Rahvahääletuse tulemusena tekkinud pingereast viiakse paremusjärjestuse alusel ellu enim hääli saanud Pärnu keskuslinna, Audru, Paikuse ja Tõstamaa osavalla ideed, mis mahuvad kaasavaks eelarveks eraldatud summade piiresse.

Kaasavaks eelarveks on eraldatud 80 000 eurot, millest kuni 50 000 on mõeldud keskuslinnale ja kuni 10 000 igale osavallale. Esitatava idee miinimumsuurus on 5000 eurot.

Eelmise Pärnu kaasava eelarve rahvahääletuse võitsid Pärnu ranna piirkonna välironimissein, Audru aleviku madalseikluspark ja Silla küla laste mänguväljak. Mullu sai hääletada 13 idee poolt.

Tagasi üles